Ягодово гаспачо

Продукти:

½ ч.ч. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

3 филии пълнозърнест хляб без корите, нарязан на кубчета

2 стръка мащерка

1 кг ягоди

1 краставица

2 червени чушки

1 зелена чушка

½ ч.ч. доматен сок

3 с.л. оцет

сол

Приготвяне:

Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и 1 скилидка чесън. Запържете кубчетата хляб от всички страни и ги подправете с мащерката.

В голяма купа смесете ягодите, нарязаните зеленчуци, хлебните кубчета, останалите зехтин и чесън, доматения сок, оцета и солта. Оставете вкусовете да се смесят за няколко часа. Пасирайте. Сервирайте гаспачото изстудено с крутони, листа босилек и капки табаско сос.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 96

въглехидрати – 13 г

мазнини – 4 г

протеини – 2 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Виртуални тела
“Виртуални тела” е най-новият творчески проект на танцова компания „Хетероподи“, реализиран с...
Read More
0 replies on “Ягодово гаспачо”