Продукти:
½ ч.ч. зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън
3 филии пълнозърнест хляб без корите, нарязан на кубчета
2 стръка мащерка
1 кг ягоди
1 краставица
2 червени чушки
1 зелена чушка
½ ч.ч. доматен сок
3 с.л. оцет
сол
Приготвяне:
Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и 1 скилидка чесън. Запържете кубчетата хляб от всички страни и ги подправете с мащерката.
В голяма купа смесете ягодите, нарязаните зеленчуци, хлебните кубчета, останалите зехтин и чесън, доматения сок, оцета и солта. Оставете вкусовете да се смесят за няколко часа. Пасирайте. Сервирайте гаспачото изстудено с крутони, листа босилек и капки табаско сос.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 96
въглехидрати – 13 г
мазнини – 4 г
протеини – 2 г
Spread the love