Твоята интуиция знае истината

текст: Цветина Рангелова

Ако сте от тази част на обществото, която е посветена на духовното израстване, със сигурност сте чували, че интуиция има всеки от нас. Много от проблемите ни дори се дължат на това, че не се вслушваме в нея. А ако това разкритие ви звучи ново, книгата на Натали Майлс е точно за вас.

“You Are Intuitive” на Natalie Miles е издадена през 2020 и представлява подробно описание на основните и най-важни аспекти на интуицията. Докато разказва своята история, Майлс преминава в подробно описване на всяка от страните на причудливото сетиво. Макар то да има много имена, със сигурност авторката ще успее да ви изненада със задълбочения си поглед и ще се погрижи да разберете какво същност означава неговото проявяване.

Според Натали Майлс всичко започва от чувствата. Често те служат за компас и пътеводител на интуицията. Срещаме интересния термин “shadow work” ( психологически термин за сянката във всеки от нас), отново подробно разяснен. В края на всяка от главите Натали се е погрижила да присъства “Intuitive Action” секция със съвети за всеки практикуващ интуицята си или любител. Тази секция генерално е полезна информация за всеки човек.

“Intuition is the Devil’s work” е наречена една от по-любопитните глави в книгата, отразяваща всички погрешни разбирания за интуицията. В нея се говори как стигмата и профанизацията на сетивото “интуиция” в последните години претърпяха най-големия парадокс – най-много спечелена нова публика и същевременно най-малко хора, които реално да разбират термина или пък да практикуват.

Къде се крият знаците; какви са физическите и емоционалните симптоми, че нашата интуиция работи с пълни обороти? Предоставени са детайли относно трите най-силни и водещи гласа в човешкото същество – его, страх и интуиция. Описани са разликите между тях и са дадени практически примери. Но все пак – защо е толкова трудно да вярваме на “нашата собствена истина“?

“Интуицията не винаги е рационална и подредена …”, казва Майлс, с което донякъде отговаря на този въпрос.

Книгата разглежда още темата каква е връзката между природата, собствената и колективната истина. „Ти си истината.” – с това впечатление остава човек, докато прелиства “You Are Intuitive”. Сякаш се запознава отново със себе си и с естествения си хабитат – да усеща, да бъде свързан и може би най-накрая “нормален”.

Приключението “You Are Intuitive” на Natalie Miles е част от селекцията англоезични книги на книжарница Elephant Bookstore и може да бъде открита тук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Връща ли се Саманта в „Просто ей така“?
Липсата на яркия образ на Саманта Джоунс в продължението на „Сексът и...
Read More
0 replies on “Твоята интуиция знае истината”