Искаш промяна? Направи й място!

Така е озаглавена лекцията на Росица Георгиева на поредното издание на фестивала “Свободата да бъдеш”, а как самата тя е достигнала до познанието, което споделя, четете по-долу

Знаците, които ни показват, че имаме нужда да си направим място:

 • чувстваме се уморени и летаргични
 • нещо ни държи привързани към миналото и не можем да продължим напред
 • чувстваме се все едно сме “заседнали на едно място” и не се развиваме
 • преяждаме или претоварваме физически тялото си
 • трупаме и задържаме килограми
 • чувстваме се объркани и не виждаме ясно целите си
 • не харесваме начина, по който хората се отнасят към нас
 • чувстваме се депресирани
 • отлагаме проектите си
 • нищо ново не се случва в живота ни
 • искаме да започнем нещо ново, но не намираме достатъчно ентусиазъм, време и енергия за това.

Ако разпознавате себе си в някоя от описаните ситуации, не е зле да чуете компетентен съвет как да излезете от тях. Росица Георгиева не е единствената, която може да ви даде ефективни техники за работа с тялото и пространството, но изборът ни падна върху нея, тъй като самата тя го е направила с живота си.

“Най-често срещаният признак, че човек не е наред, че е зациклил, е усещането за вакуум. Все едно нищо не влиза и не излиза, спрян е обменът. И няма радост. Депресията е нещо различно. Хората в депресия губят смисъл да се движат, да правят каквото и да било – започва Росица. –

В енергийната скала най-ниското ниво на енергия е депресията, после дори скръбта, следват тъгата, гневът. Ако имате достатъчно енергия да се разгневите, ще имате сили да влезете в положителните сфери – допълва тя. – Аз се разделих с тъгата. Тъгата е енергиен навик, бях го прихванала от майка ми. Друго нещо, с което се разделих, е  работата, която не ми носеше удоволствие и радост. Имах нелоша кариера, всички се чудеха как мога да я оставя. Избрах да помагам, да правя нещо с радост. Много сериозна раздяла беше. Включително и с притеснението какво ще кажат моите колеги, ако разберат с какво се занимавам. Със страховете си се разделих, те са най-трудни за преборване. До голяма степен и с желанието си за контрол. Човек нищо не може да контролира извън собственото си поведение, емоциите си.”

Росица Георгиева все още преподава в СУ “Климент Охридски”, където е завършила право, и това е последната й връзка със специалността. Работила 7 години като адвокат, още 7 член на Комисията за защита от дискриминация. Съветвала двама министри, участвала в международни проекти, пътувала и искала да изпитва удоволствие от работата си. Но не. И когато трябвало да изпълнява задълженията си едновременно с отглеждането на дъщеря си, която кърмила една година в паузите между заседанията, някъде подсъзнателно зреело решението за промяна. Стресът бил огромен. Сдобила се с доста сериозно заболяване. Междувременно вече била започнала обучение по

фън шуй при гранд майстор Яп Чен Хай

в Малайзия. И още преди да промени пътя си, прилагала наученото върху себе си.

Фън шуй, казва Росица, е инструмент, с който човек може да привнесе много генерални промени в живота си. Ако те не са поставени правилно, може да му донесат вреда. Във фън шуй като в астрологията всичко е лично.

Първото условие да пуснем нещо ново в живота си е да се разделим с нещо старо. “Хората кътат невероятно много вещи – казва Росица. – И част от тях са много трудни за освобождаване. А те блокират енергията ни – снимки, книги, бижута. Особено такива, които имат емоционална стойност. Нямате представа колко много хора държат вкъщи снимки на бившите си, отдавна продължили пътя си с други партньори. Трудно е да осъзнаят, че това им влияе, но е така. В тях има енергия, всяка вещ е енергия. И има значение.”

На Изток е разпространено човек да си почиства у дома енергийно. Представете си, че наемате апартамент. Малцина се интересуват кой е живял там. Освещаването, което съществува в християнството, е различно от изчистване, то е благославяне. Нашите баби са чистили със сол или са я посипвали на прага. Солта убива негативната енергия и после трябва да се измете. Суровите яйца също може да обират лошата енергия. Ако в едно пространство е боледувал някой, независимо дали е оздравял или си е отишъл, там остава енергията на страданието, болката, притеснението, страха. Има билки, с които може да се прекади и изчисти. Прекадяването е ефективен ритуал. Освещаване се прави след изчистване.

Това на физическо ниво, Росица прави и курсове за енергийно изчистване, които винаги са пълни с хора, отворени за ново знание.

Spread the love
More from Ваня Шекерова
Направи ме майка, сестрице!
Изповед на жена, очакваща да зачене с донорска яйцеклетка, в чиято роля...
Read More
0 replies on “Искаш промяна? Направи й място!”