Историята на летните дни с Biologique Recherche

Фотография Юлия Маринова

Дългоочакваното лято вече е тук. Успяхме да превключим от джемпъри на тишъртки, от панталони на шорти. След като бяхме вкъщи толкова дълго, естествената ни реакция е да се втурнем навън и да попием колкото се може повече слънчеви лъчи. Какво облекчение. Енергийният ни заряд е повишен, а кожата ни – бронзова и блестяща. Старо правило е, че много хубаво не е на хубаво. В случая то означава да не флиртуваме с дневното светило прекалено, ако не сме готови за сериозна връзка. Визията на гепард, покрит с петна, все още никого не е украсила. Тайната на перфектния тен е не да се лежи на плажа до залез, а 3-етапната програма на Biologique Recherche, една от най-вълнуващите (и фантастични) иновации за последните години. Продуктите Préparation U.V., Protection U.V. SPF 25 и SPF 50 и Réparation U.V. не само отчитат нуждата на кожата от слънце – подготовка, защита и възстановяване, но и го правят естествено и блестящо в прекия смисъл на думата. За повече информация се обърнахме към Весела Куртева, официален представител на марката за България.

Госпожо Куртева, защо Biologique Recherche по право се смята за култова? Самата аз съм пристрастена към нея, както и няколко поколения французойки, модели, звезди от A-List, VIP персони и бюти професионалисти.

Просто Biologique Recherche върви преди всички. Пътят, на който сега  стъпват някои, ние вече сме го минали и гледаме напред. Много по-напред. Всичко започва преди 41 години, когато биологът Иван Алуш и съпругата му – физиотерапевтката Жозет, създават компания за разработка на формули за професионалисти на базата на научноизследователска лаборатория. Клиничният подход, новаторската концепция и процедурите в стил made to measure са толкова визионерски, че на върха се оказват именно сега. Цялата същност на бранда е в персонализацията. Не става въпрос за гравиране на името върху опаковката, дизайнът е семпъл и изчистен, а за апаратната диагностика, която позволява по-добро разбиране на нуждите на кожата. Към списъка мога да добавя и единствения по рода си киселинен лосион, моментното състояние на кожата (Skin Instant), патентованите лифтинг масажи с елементи от остеопатията…

Около Biologique Recherche витае някаква аура на загадъчност.  Подозирам, че причината е лосионът P50, който за мен е top of the top.

Характерният аромат на P50, който не само полира кожата, но и балансира pH-то, е първият обонятелен спомен на младите французойки. Когато майките им се надвесвали над леглото да ги целунат, бузите им винаги миришели на лосиона. По-скоро причината е друга. Формулите са сложни, а концентрацията на активни съставки – висока. Ако не искате да се изгубите в джунглата, която представлява асортиментът на марката, няма как да минете без консултация със специалист. Затова продуктите не се продават онлайн или в магазини, а в салони, където се правят процедури. В Biologique Recherche обичат да казват: „Ние не продаваме мечти. Нашата работа е да създаваме формули!” И в това няма никаква мистика. 

Философията зад 3-етапната програма?

Слънцето е най-добрият враг на кожата. Интересно предизвикателство, не мислите ли? На практика това означава да се използват възможно най-много ползи и да се неутрализират колкото се може повече негативи с цел запазване слънчевия капитал на кожата. Ако искате да повишите равнището на грижите, като направите кожата по-неподатлива на изгаряне и стареене, а тенът по-равномерен, бих ви посъветвала да тествате трите продукта от първа необходимост като отправна точка. Иначе употребата на скъпи серуми се обезсмисля. Именно програмата Solar Trio изстреля Biologique Recherche в челната тройка на лидерите в слънцезащитата.

Защо е толкова важно да подготвим кожата с Préparation U.V.? Eстествената защитна реакция в отговор на стреса, причинен о UV лъчите, е удебеляване на роговия слой, почерняване и активиране на ензимна система, възстановяваща ДНК-то. Процесът обаче отнема 4 седмици. Стимулирайки синтеза на меланин, Préparation U.V. помага да се сдобиете с тен дори без да се печете. Екстракт от витекс, познат като дървото на целомъдрието, и масло от тиквено семе увеличават натрупването на меланин в базалния слой със 143%. Но с това ползите не се изчерпват. Préparation U.V. предотвратява появата на петна и забавя стареенето. Прилага се месец преди излагане на слънце.

Доста иновативно за продукт преди слънце. На какво се дължи?

Най-големият проблем на пигментацията е, че трудно може да се отървете от нея, така че профилактиката наистина е ключова тук. Екстракт от морски диатом защитава протеазомата, система, която в ролята на клетъчен чистач рециклира увредените и окислени протеини и липиди. Платформата срещу свободните радикали включва трипептид и екстракт от масло от розмарин. Последният действа и пречистващо. Според тестовете броят на петната намалява с 3,8%, а размерът им – с 2,9%.

Весела Куртева
Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Благородство и елегантност

Лилав символ на благородство, елегантност и красота, която разцъфва отвътре по магичен...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.