Живей бързо, остани млада

Лунен кактус, бодлива круша, корен от ирис, ружа и други основни елементи в борбата с признаците на умора. Благодарение на авангардния подход YSL Beauty се фокусира не само върху кожата, но и върху начина на живот

Градът пулсира в бърз ритъм: движение-светлина-енергия-действие. И така нонстоп. Нищо чудно, че съвременните жени освен от замърсения въздух на мегаполисите страдат от твърде забързания начин на живот. При това става въпрос не само за емоционалното им състояние, но и за външния вид. Парадоксът в случая е, че градските амазонки не желаят да свалят ръка от пулса на живота, а да открият решение за кожата, съобразено със свободния им избор. Като обичана френска марка YSL Beauty няма как да не удовлетвори желанията на почитателите си точно тук и точно сега. Лансирането на линията Pure Shots е сериозна крачка, която изисква немалки усилия. В основата на четирите серума, крема и лосиона е революционно откритие, променящо правилата на играта. 

Оспорване на статуквото градско стареене

Научноконсултативният екип на YSL Beauty сравнява две категории жени: едни, водещи балансиран живот, и други с ненормиран график и екстремен ритъм. След анализ на над 150 научни публикации и 1000 данни, описващи навиците на 5000 жени, красивите умове стигат до две важни заключения: животът в града намалява концентрацията на жизненоважни елементи в кожата и забавя регенерацията. Бръчките например, един от основните проблеми, не са нищо друго освен дефект в извънклетъчната матрица. Стимулирането на фибробластите чрез аминокиселини или витамин С води до синтез на нов колаген. От своя страна нарушаването на циркадния ритъм – защита от UV радиация през деня и възстановяване и детокс през нощта, предизвиква бъгове. Клетките се объркват и вече не знаят по кое време да изпълняват функците си. За рестарта, тоест синхронизирането си, те разчитат на серия от синтези, изискващи витамини, пептиди и хиалуронова киселина. Градските агресори обаче правят съставките по-малко ефективни. В резултат обновяването на клетките се нарушава, а окислителният стрес и натрупването на токсични отпадъци нарастват. Ефективен и целенасочен изход за „претоварената кожа”, разбирайте борбата със специфичните признаци на градското стареене, етноботаниците на YSL Beauty откриват в градините Урика. Продуктите Pure Shots не променят начина на живот, а само кожата, и то към по-добро.

Тайната на преобразената кожа расте в марокански градини

Ив Сен Лоран открива градината Мажорел, кръстена на създателя си Жак Мажорел, френски художник и ботаник, през 1966 г. и това е любов от пръв поглед. През 1980 г. дизайнерът я прави своя мароканска резиденция заедно с вилата. 40 години по-късно Мароко отново е в светлината на прожекторите. Отглежданите растения в градините на живописната долина Урика дават живот на новата линия Pure Shots. Парцелът земя на около 30 километра от Маракеш е фантастичен рай, където ароматът на диви лимонови дръвчета опиянява, редовете невен цъфтят трескаво в оранжево, а хорът на жабите кряка в ритъма на стакато симфония. Но суровият климат далеч не е толкова поетичен. Флората е изложена на екстремни температури и засуха от студения въздух от Атласките планини и близостта на пустинята. Това обаче я прави само по-силна и увеличава полезните й свойства за кожата. Друг интересен момент е екологичният метод на екстракция на сока, жизненоважен компонент на всяко растение. Студеното извличане на активните молекули спестява енергия и вода, като се избягват вредни отпадъци. Кремът и серумите от иновативната линия Pure Shots, обединяваща природа и наука, се презареждат многократно с цел намаляване въздействието върху околната среда. Флаконът на последните е с еднакъв размер, което позволява да се заменят. Този на лосиона пък е рециклируем. Луксът никога не е бил толкова ефективен и… чист.

Ноу-хау – ботанически герои и персонализирана грижа 

Дозата елементи, която действа в синхрон с растителни съставки, е формулирана така, че да гарантира троен ефект: презареждане и третиране на кожата и корекция на градските признаци на стареене. Кремът и лосионът са универсални, а серумите се комбинират в зависимост от индивидуалните нужди. Звездният продукт в серията е серумът Night Reboot (1), който намалява признаците на умора още на следващата сутрин. Действието на захари от лунен кактус наподобява това на мелатонин, хормон, който регулира циклите на съня и стимулира синтеза на антиоксиданти. Двуфазната формула (ексфолиант-в-олио) включва още обновяваща клетките гликолова киселина в концентрация 3,4%. Изглаждащият бръчките серум Lines Away (2) дължи ефекта си на технологията микрофилинг. Корен от ирис усилва оптималната доза хиалуронова киселина. Обвиващата кожата кадифена текстура създава воал от мекота. В ролята на филтър серумът Light Up (3) придава сияйно-свеж вид. Предотвратявайки прекомерния синтез на меланин, витамин С и ружа намаляват петната. В добавка озаряващи микропигменти коригират тена. Лифтинг серумът Y Shape (4) оборва закона на Нютон. Стягащи пептиди и екстракт от бодлива круша поддържат биомеханичните свойства на структурата на кожата, предефинирайки контурите на лицето. Размерът на частиците в микроемулсията, 5 пъти по-малък от тези на класическата, улеснява абсорбирането. Кремът Perfect Plumper (5) с портокалов цвят и рибоза изпълва с енергия кожата и я прави по-еластична. Трансформацията от балсам в течност е изключително сетивна. Портокалов цвят ще откриете и в Hydra Bounce Essence-In-Lotion (6). Приятно кремообразен и копринено овлажняващ, лосионът възстановява водния баланс, насищайки кожата с микрокапсулирани капчици вода-в-масло. Оптималната дневна доза с витамини Е и В3 я предпазва от градски агресори. 

 

 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Защо ви е необходимо дуо аромати, ако сте сингъл
Отговорът е прост: за експерименти. Изборът на перфектния аромат през ранната пролет...
Read More
0 replies on “Живей бързо, остани млада”