Когато Джон Войт срещна Аная

Аная е на 10, когато е избрана с кастинг за роля в един от вече четирите филма, които Джон Войт снима у нас. Малката грабва екипа с впечатляващото си умение да изобразява състоянията, които ѝ задават – тъжна, уплашена, безгрижна… И с перфектния си американски английски, заради което получава главната детска роля с реплики. Впоследствие смайва и със свободното боравене с немски и руски, общувайки с интернационалния екип, с който работи в „Ню Бояна Филмс“. Заради това, че е много светла, се налага да търсят друг актьор за ролята на баща ѝ в продукцията. След костюмните проби сменят и актьора, който трябва да е нейният бодигард във филма. Става любимка на всички и особено на главния герой – Джон Войт. В края на първия снимачен ден на продукцията на Paramount Plus той се появява на терена. Аная не снима, но ѝ е разрешено да присъства, за да трупа опит, да се учи, защото и продуцентите Стивън Пол и Кайл Отто, и режисьорът Джеймс Бамфорд регистрират още от самото начало големия ѝ потенциал на дете актриса. В процеса на производството тя до такава степен навлиза в материята, че дори режисьорите започват да искат мнението ѝ за качествата на заснетия материал.

Наблюдавайки я как се справя, Джон Войт я пита: „Знаеш ли коя е дъщеря ми? Ти много приличаш на нея.“ От този ден натам между Аная и бащата на Анджелина Джоли се развива едно много специално приятелство. Винаги, като види детето на обяд, Войт идва да я поздрави и сяда на нейната маса. За първи път влизайки в караваната му, малката се учудва, че тя е много по-луксозна от нейната, а той тутакси предлага да се сменят. Вероятно се шегува, но от екипа изпадат в паника и молят майката на Аная да не се съгласява. Когато Аная е разстроена от факта, че не успява да се разплаче естествено, което се изисква в една от сцените във филма, Войт ѝ разказва, че тя е същата като дъщеря му – толкова лъчезарна, че нищо не е можело да я разплаче. И продължава с това, че за да станеш голям актьор, трябва да извървиш дълъг път, да положиш много усилия, както е направила Джоли. Той охотно чете сценария заедно с Аная, снима се с нея, разговарят за какво ли не – кой какво обича да яде, какво може да прави. За него знаем, но за Аная Анастасия Ялъмов може би трябва да поразкажем повече.

Тя е родена в Германия, където живее до миналата година, сега учи в училището към немското посолство в София. Започва кариерата си на модел в Западна Европа, където е снимана за големи дизайнерски брандове. Няколко години е учила пиано при известен джаз композитор в Дюселдорф, който композира произведението Anaya за нея, сега тренира художествена гимнастика. Ако лицето ѝ ви изглежда познато, то е от една телевизионна реклама. На 22 март Аная навърши 11 години и на празненството за рождения си ден заедно с още три момичета от класа ѝ изненадват гостите с танц по хореография на рожденичката. Която досега е искала да бъде като мама, но вече знае, че ще бъде актриса. Когато отива в „Ню Бояна Филмс“ да почерпи всички от екипа на първия, а и на втория филм, за който е вече ангажирана заедно с Катрин Макнамара, успява да „спаси“ само един макарон от голямата кутия и да го занесе на своя голям приятел Джон Войт. Показва му новата си чантичка, както и първата си дебитна карта. Той я пита: „Анджи, ще дойдеш ли да ме поздравиш на червения килим на премиерата?“ А тя, невинна и спонтанна, отвръща: „Как да те поздравя? Нали ще излезем заедно!“ Всичко това зная от майката на Аная – бизнесдамата Елица Копчалийска, нейни са и снимките. Тя ще придружи дъщеря си на кинофестивала в Кан през май, а следващата година – и в Холивуд, където са поканени. Влязла веднъж в полезрението на професионалистите, за Аная бъдещето я ясно – голямото кино вече е я избрало.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ваня Шекерова
Аида Марковска: Тайните са дълбоката черна дупка в рода
Ако се чувствате нещастни, нереализирани като хора и професионалисти, ако усещате, че...
Read More
0 replies on “Когато Джон Войт срещна Аная”