Джулиан Мур на 60

Червенокосите жени имат една особена харизма. Светлата, прозрачна кожа и огнените коси им придават загадъчното излъчване на създания от друг свят.  А когато говорим за холивудски червенокоски, Джулиан Мур е сред най-любимите ни – заради класата, заради естествеността, заради собствения почерк.

Актрисата е доказвала таланта си многократно през годините – още през 90-те с филми като „Буги нощи“ и „Магнолия“ на Пол Томас Андерсън, „Големият Лебовски“ на братята Коен, „Изгубеният свят: Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг. А след няколко години затишие, през 2015 г. постигна най-големия си професионален успех – „Оскар“ за главна женска роля в драмата „Все още Алис“.

Джулиан е от онези жени, които не остаряват и вероятно причината за това е, че за нея годините са просто цифра, а „жена на определена възраст“ – досадно клише. „Не знам откъде идва изразът, но обикновено казвам на някой, който го използва: „Когато кажеш това, звучи все едно възрастта е толкова ужасно нещо, че не трябва да се споменава…“ Всички знаем, особено сега, когато всичко се документира, на каква възраст са всички и това наистина няма значение. Идеята да не се споменава възрастта е отживелица, от която искам да се отърва.“

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Екоалбумът на Lorde
Lorde не е от звездите, които вадят албуми всяка година, но пък...
Read More
0 replies on “Джулиан Мур на 60”