Кампания с мисъл за природата

Biologique Recherche стартира дългосрочна инициатива за рециклиране на празните си опаковки

Biologique Recherche България стартира кампания, която има за цел да оползотвори празните опаковки от използваните продукти на марката, като бъдат рециклирани. Във всички салони, с които марката работи, ще бъдат поставени кошове за разделно събиране, където клиентите ще могат да носят празните си опаковки от хартия, стъкло и пластмаса. Кампанията стартира на 17 май – Международен ден на рециклирането, като до края на месеца ще има специални кошове във всички центрове.

Biologique Recherche преосмисля продуктите си, анализирайки целия им жизнен цикъл, от закупуването на суровини до края на живота на готовия продукт. През 2020 г. бе направено проучване на рециклируемостта, което включи анализ на всички опаковки на продуктите на Biologique Recherche, с фокус върху три ключови области: първо, намаляване на количеството опаковки, които използва марката и след това подобряване на възможността за рециклиране до оптимизиране на произхода на използваните материали. Изследването също се фокусира върху използването естествени суровини, за да съчетае ползите за околната среда с по-естествени формулировки за продуктите.

„Ангажирани сме да действаме отговорно, защото сме наясно с нашето въздействие върху обществото и планената. Целта ни е нашата общност да изиграе своята роля в изграждането на по-устойчив свят. Горди сме както винаги, че споделяме с вас колко далеч сме стигнали, но знаем, че много предизвикателства все още ни предстоят.“ – сподели Весела Куртева, официален представител на Biologique Recherche за България

Тази инициатива е естествена част от цялостната програма за корпоративна социална отговорност на Biologique Recherche на глобално ниво, която е в ход от няколко години, а България е абсолютният пионер в реализацията ѝ. Тя  е предназначена да се адаптира с течение на времето и да реагира по най-подходящите и ефективни начини на променящия се социален и екологичен аспект на дейностите на бранда. Целта е да се запази качеството на продуктите и услуги, като същевременно се гарантира устойчиво развитие на бизнес операциите.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Кейт Мидълтън се бори с рак
Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак. Това оповести самата тя във видеообръщение. В...
Read More
0 replies on “Кампания с мисъл за природата”