Кендъл Дженър стана творчески директор на FWRD

Photo credit: Glen Luchford / Stylist credit: Carlos Nazario

В сряда онлайн магазинът за дрехи и козметика FWRD обяви супермодела Кендъл Дженър за новия им креативен директор.

„Израснах с любов към модата и съм имала невероятния късмет да работя с някои от най-големите имена в бизнеса. Като творчески директор на FWRD съм повече от развълнувана да подбирам съдържанието на сайта ни с тепърва изгряващи дизайнери и марки,“ споделя 25-годишният модел в изявление на уебсайта на онлайн магазина. Според Vogue тя започва работа от 8 септември, което съвпада с началото на модната седмица в Ню Йорк.

Photo credit: Glen Luchford / Stylist credit: Carlos Nazario

Основната задача на Дженър ще е да прави своя селекция от дизайнери и тенденции. Първата такава вече е налице и включва марки като Balenciaga, Bottega Veneta и Jacquemus. Тя ще отговаря и за маркетинга и бранд активацията на FWRD.

Новината не бе посрещната радушно в социалните мрежи. Потребителите изразиха своето раздразнение от поредното назначение на инфлуенсър, недостатъчно запознат с модния бизнес, на такава висока позиция. Това не е и първият завой в кариерата на Дженър. По-рано тази година тя създаде собствен бранд – 818 Tequila, обявявайки напитката за „най-вкусната текила“. Тогава тя също бе обект на критика най-вече от мексиканската и латиноамериканската общност.

Spread the love
More from Ина Иванова
Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд
Отбележете си първия понеделник на май в календара, защото темата на Met...
Read More
0 replies on “Кендъл Дженър стана творчески директор на FWRD”