Кой харесва принц Хари?

prince harry
(Photo by Kevin Winter/Getty Images for Global Citizen VAX LIVE)

Принц Хари бързо губи своята популярност в родината си и това без съмнение е резултат от откровенията му в последните години. Колумнистът на Forbes Гай Мартин твърди, че синът на принц Чарлз е загубил доверие на поданиците си.

„Съдейки по социологически проучвания във Великобритания, Хари губи позиции. Разбира се, този факт не му влияе по никакъв начин и няма голямо значение за сегашните му начинания. Но причината той да губи популярност е, че британците просто престанаха да вярват на това, което казва“, пише Мартин.

„И това не е само фактът на неудобното му напускане от кралския живот, въпреки че това е много болезнен процес, който все още продължава“.

Според анкетата на YouGov 34% от британците имат положително мнение за Хари, докато през април това число е било по-голямо – 43%. Меган Маркъл също губи позицията си в обществения рейтинг – от 29% през април на 26% през септември.

Според Гай Мартин спадащият рейтинг на Хари е отчасти резултат от двойката, която работи в няколко посоки едновременно. Тоест грабват всичко: спасяват хората от пандемия, помагат на деца, жени, грижат се за психичното здраве, пишат книги, пускат филми…

„Накратко, необходим е огромен механизъм за осъществяване на всички тези добронамерени инициативи, което е естествено. Но! Това е малко объркващо“, казва Гай Мартин.

Очаква се скорошното пътуване на Хари и Меган до Ню Йорк да спомогне за повишаването на техния профил в САЩ, но не и в родната Великобритания.

В същото време отслабва надеждата, че Хари и Меган ще кръстят новородената си дъщеря Лилибет във Великобритания, както се смяташе в началото.

Двамата станаха родители за втори път през юни тази година. И въпреки че малката вече е на четири месеца, тя още не е кръстена.
Обтегнатите отношения на двойката с по-големия брат на херцога на Съсекс, принц Уилям, станаха причина за съмнение, че това може да се случи в родината на Хари.

Известно е, че двойката е планирала да кръсти наследницата по традицията на кралското семейство в параклиса „Свети Георги“ в Уиндзор. Такава инициатива обаче не намери подкрепа от други монарси. Както се оказа, плановете на принц Хари и Меган относно бъдещето на дъщеря им бяха нарушени от херцога на Кеймбридж. Според Express, той е отхвърлил молбата на двойката малката да бъде кръстена във Великобритания

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Индия: модерната карма

Страната върви напред с телекомуникациите и ядрената енергетика, но се спъва в...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ