Кралица на Холивуд, принцеса на Монако

Кариерата й в киното продължава едва 4 години, тя блести само в 10 филма. Принцът поставя условие – с Холивуд е свършено завинаги! Но от това печели Монако – то става туристически рай за любителите на киното, хората пристигат от целия свят, за да видят принцесата, която преди това са обожавали като кралицата на екрана. И до днес венчавката на Грейс и Рение се смята за

една от най-красивите сватби в историята

Година по-късно се ражда първата им дъщеря Каролина, през 1958 г. – наследникът на престола, днешният принц на Монако Албер, а през 1965 г. – третата им дъщеря принцеса Стефани. През 1967 г. Грейс отново е бременна, но детето умира в утробата. След аборта лекарите са категорични – повече деца няма да има.

Семейството изглежда идеално – красива елегантна съпруга, властен и достоен мъж с излъчване на кралско величие, възпитани и послушни деца. Но идилията е само повърхностна. Децата растат и постепенно излизат извън контрола на родителите си. Албер стеснява кръга на интересите си до жени и коли, Каролина влиза почти невръстна в безумен брак и излиза от него с не по-малко безумен развод. Стефани държи на имиджа си на хулиганка, безразсъдно кара мотоциклети и общува само с рокери. Принц Рение започва да проявява все по-често неприятните страни от характера си. Мърмори, изисква, става скъперник и постепенно се отдалечава от семейството си, като прекарва повече време сам или с любимите си домашни животни в отделно жилище. Любовните му истории с различни жени – от простолюдието до придворни дами от антуража на Грейс, не остават скрити за никого. При това продължава да ревнува безпаметно Грейс от миналото ѝ и от всеобщата любов на поданиците им.

Всичко, внимателно изграждано от Грейс в продължение на години, се срива като картонена кула. Тя влиза във все по-дълбока безизходица. Връщането ѝ към Холивуд е невъзможно, а пътят напред изглежда абсолютно непроходим.

И тя прави нещо, което е простимо за обикновените жени, но абсолютно неприемливо за принцеса. Години по-късно по нейните стъпки ще тръгне и Даяна във Великобритания. Грейс заглушава нещастието в брака си с мимолетни любовни похождения с по-млади мъже, макар и тя, и те да пазят изключителна дискретност. Това е единственият начин да съхрани усещането, че контролира нещо в живота си, който счита за провален.

От ранните си години Грейс се страхува от старостта

Смята, че след 40 жената е обречена на тъжно съществуване, в което блясъкът е увехнал. Остаряването за нея е малка смърт, от която няма спасение. Възпитаното от майка ѝ преклонение пред стегнатата спортна фигура и поддържаната външност бележи фатално живота ѝ. Грейс страда заради непреодолимия ход на времето. 

Но не доживява момента на грохналата старост. Тя е едва на 52 години, когато катастрофира фатално край пропаст, наречена Дяволското проклятие. На 13 септември 1982 г. Грейс и дъщеря ѝ Стефани се връщат от ваканция, шофьорът е уморен и принцесата предлага да поеме кормуването. Получава инсулт, докато е зад волана, и колата пропада. Грейс загива, а Стефани оцелява. Рение не се жени никога повторно, остава в траур завинаги, а когато умира през 2005 г., е погребан до блестящата си съпруга.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Изпробваме Baby French маникюр

Класическият френски маникюр е запазена марка, но отскоро той има своя по-малък...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ