Рецепта за курабии от… Manolo Blahnik

Сеньор Маноло Бланик е не само повелител на съвършените обувки на ток – той е магьосник и в кухнята. Испанецът отваря своята домашна кулинарна енциклопедия и тази Коледа споделя своята изпитана рецепта за джинджифилови курабии. Звучат толкова изкусително, че запретваме ръкави и започваме.

¾ ч.ч. масло

1 ч.ч. кафява захар

2 ч.ч. брашно

2 ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сол

1 ч.л. канела

½ ч.л. сушен джинджифил

¼ ч.л. индийско орехче

1 яйце

¼ ч.ч кленов сироп/мед

захар за поръсване

Яйцето и маслото се оставят за час на стайна температура. Смесете маслото със захарта. Смесете всички сухи съставки в купа. Към маслото и захарта прибавете меда/сиропа. Разбийте яйцето и също го сложете към сладката смес. На порции изсипете сухите съставки и замесете тесто. Разстелете и отрежете кръгли курабии. Подредете върху хартия за печене и поръсете със захар. Оставете ги да престоят за 30 мин. в хладилник. Печете 20 мин. на 180 градуса. Когато изстинат са чудесни за консумация с хубав английски чай.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
Лятно часово време: 5 книги, които да не пропускате
Дните дълги, има време за всичко. И най-много за изключителното удоволствие от...
Read More
0 replies on “Рецепта за курабии от… Manolo Blahnik”