Сеньор Маноло Бланик е не само повелител на съвършените обувки на ток – той е магьосник и в кухнята. Испанецът отваря своята домашна кулинарна енциклопедия и тази Коледа споделя своята изпитана рецепта за джинджифилови курабии. Звучат толкова изкусително, че запретваме ръкави и започваме.
¾ ч.ч. масло
1 ч.ч. кафява захар
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
1 ч.л. канела
½ ч.л. сушен джинджифил
¼ ч.л. индийско орехче
1 яйце
¼ ч.ч кленов сироп/мед
захар за поръсване
Яйцето и маслото се оставят за час на стайна температура. Смесете маслото със захарта. Смесете всички сухи съставки в купа. Към маслото и захарта прибавете меда/сиропа. Разбийте яйцето и също го сложете към сладката смес. На порции изсипете сухите съставки и замесете тесто. Разстелете и отрежете кръгли курабии. Подредете върху хартия за печене и поръсете със захар. Оставете ги да престоят за 30 мин. в хладилник. Печете 20 мин. на 180 градуса. Когато изстинат са чудесни за консумация с хубав английски чай.