Лени vs. Джейсън: Да си приятел с бившия

Братя – така певецът и актьорът обясняват силната си връзка и дори носят еднакви пръстени, символ на обичта си

Те са екзотични, те са известни и имат много общо помежду си – любимата жена в живота им е една и съща. Лени Кравиц и Джейсън Мoмоа са живото доказателство, че между бившите партньори на един и същи човек може да се зароди искрено приятелство. В него ревността, конкуренцията и мръсните номера не присъстват. Нещо повече – двамата дългокоси секссимволи се подкрепят в трудните моменти и продължават да са близки дори след раздялата на Джейсън и Лиса Боне. Ако не вярвате, достатъчно е да видите как заедно развяват перчеми на разходка с моторите си из Лос Анджелис. Или пък снимките им как подкрепят дъщеря си Зоуи Кравиц във важните моменти в кариерата й.

Интересно е, че и двамата могат да нарекат смуглата красавица свое дете – единият биологично, а вторият по заслуги. При това без да делят кой колко е виновен за успеха й. И двамата признават ролята на другия за хармонията и просперитета в семейството, подават си щафетата в грижите и не позволяват на клюки и интриги да се наместят помежду им. Изглеждат обединени и в баланс, колкото и да са противоположни в характерите си. Разликата им от 15 години също никак не се набива на очи. Макар Джейсън да е драстично по-млад от Лени, той нерядко изглежда баткото. Неговите постоянство, отговорност и стабилност са напълно в противовес с либералния живот, който певецът води. Е, Кравиц пък е насреща, когато малкият изживява драмите в живота си – първо в кариерата с успешните и недотам успешните си проекти, а сега и в прекратяването на брака си.

Как се случва това необичайно за мнозина приятелство? Може би основната роля е на Лиса Боне, която успява да укроти страстните натури и на двамата. Или пък понякога истинското приятелство се открива на най-необичайни места. Търсим отговорите в следващите страници, в които сравняваме пътя на двамата ни любимци до отношенията им днес.

Джейсън

Доброто задръстено момче

Трудно е да се повярва, но преди да се ожени за Лиса Боне в любовния списък на Джейсън Мoмоа официално присъства една-единствена жена. Симон Джейд Макинън – актриса, активист и природозащитник, завърта главата на дългокосия хубавец, когато той е в началото на кариерата си и с това печели завистта на милиони жени.

По-голяма от него с шест години, опитната австралийка е колежка на Джейсън в сериала „Спасител на плажа“. Ситен бял пясък, оскъдни бански, горещи страсти – на тази територия не е изненада, че пламват чувства, но интересното е, че те не са просто флирт. Джейсън не крие, че е съвсем неопитен с жените. Едва е усетил какво е да си известен, след като е бил открит от моден скаут. Преди това се превива от сутрин до вечер в опит да препечели нещо в сърф магазин. Животът в Холивуд му е напълно непознат, бляскав и обещаващ, а Симон няма против да го обучи за свой съпруг.

Седем години по-късно страстта им вече е гастролирала по страниците на пресата, а някъде към края на шестата двамата дори обявяват годеж. Сватбата трябва да се състои на Хаваите, родния остров на Момоа. Всичко е в духа на най-романтичните филми: предложение с падане на коляно по залез-слънце на брега на морето. Симон е толкова щастлива, че не дочаква да й зададат въпроса. Още щом Джейсън вади кафява платнена торбичка и пада на коляно, тя се досеща какво ще последва. И започва да подскача от вълнение.

„Бях като луда. Той не успя да ме пита дали ще се омъжа за него, а само ме грабна във въздуха и каза: това „Да“ ли е? Моментът беше магичен“, ще разкаже за пресата актрисата след паметното предложение.

За съжаление, щастието й е краткотрайно. Месеци по-късно Момоа се запознава с Лиса Боне покрай свои приятели. Тази съдбовна среща е особено значима. През 2016 г. сам Момоа признава в Късното шоу на Джеймс Корден, че е влюбен в актрисата още от осемгодишен. Тогава я вижда на екран, сочи я на майка си и казва – искам това момиче. Лиса е с осем години по-голяма от него, но на момченцето изобщо не му пречи да заяви намеренията си. И явно съдбата е на негова страна.

„Признах й, че съм я харесал на осем и че съм я поискал тогава за своя жена, чак когато двамата вече имахме деца. Иначе сигурно щеше да й прозвучи много зловещо“, разказва историята пред Корден актьорът.

При тази среща на живо с Лиса онова чувство от детските години се връща с пълна сила. Сватбата със Симон вече не е вариант. Австралийката приема поражението и повече не поглежда назад, а Джейсън официално заема мястото на законен мъж на Боне, макар и бракът им да се състои години по-късно. Това окончателно го изважда от категорията плейбой, нищо че почитателките се мятат на врата му и копнеят за ласките му. Големите мускули и дългата коса остават само за една – Лиса.

По време на целия им брак клюките за авантюри са истинска рядкост. Голите сцени и еротиката, която е в почти всеки филм на Момоа, дават добра почва за тях, но всичко остава само на снимачната площадка. Достатъчно е да се видят страстно впитите тела на Лиса и Джейсън на червения килим, за да се разбере, че още не са изгубили тръпката. Последният слух, който дори бе представен за причина за развода им, е с намесата на Амбър Хърт в отношенията им. Бившата съпруга на Джони Деп е набедена, че е заплела в мрежите си Момоа по време на снимките на „Аквамен“. Двамата обаче не са заедно и това е достатъчно добро доказателство, че вероятно историята е плод на нечия фантазия. В същото време, макар и в процес на развод, Джейсън и Лиса продължават да се държат като семейство за пример. Толкова идеално, че дори в началото на март отново се заговори за тяхно събиране.

„Благодарим на всеки, който спази нашето желание за неприкосновеност на личното пространство в този момент“, обърна се по този повод към журналистите и феновете Момоа, намеквайки доста ясно, че засега решението за развода му с Лиса е категорично.

На фона на всичко това обаче близостта му с Лени сякаш се засили още повече, доказвайки, че тя не се е дължала само на ролите им в живота на Лиса, а на искрена симпатия. Разменените окуражителни думи в тежкия период идват след друг жест на братска обич. През 2018 г. Кравиц пуска пост, в който показва подарък от Момоа – пръстен със специална изработка в две единствени копия. Едното носи Джейсън, а другото той дава на Лени. Доста символичен начин да се покаже, че свързват съдбите си.

„Всички се обичаме и се подкрепяме помежду си. Джейсън е като едно голямо мече, той е с чисто сърце като на дете и аз го харесвам точно за това. Любовта ни е истинска – не сме само част от едно семейство, но и ни свързва наистина дълбоко приятелство“, обяснява Кравиц в свои интервюта.

Разбира се, не крие, че е изненадан от решението на бившата му жена и „брат“ му да се разделят. Никога не е виждал знаци за това и сам не е изпитвал ревност. Но пък новото положение изобщо не му влияе.

Spread the love
More from Надя Костова
Станислав Яневски: един българин в Холивуд
„Вярвам в магията. Самият живот е магия – животът на планетата ни...
Read More
0 replies on “Лени vs. Джейсън: Да си приятел с бившия”