Продукти
110 г чаени бисквити
50 г масло
25 г кафява захар
350г маскарпоне
75 г пудра захар
кората от 1 лимон
сокът от 2-3 лимона
Приготвяне
Смелете бисквитите в блендер или ги натрошете на ситно. Разтопете маслото, дръпнете го от огъня, разбъркайте в него кафявата захар и бисквитите.
Застелете малка тавичка с хартия за печене. Изсипете бисквитената смес и я разпределете равномерно по дъното, като я притискате, за да оформите блата. Приберете в хладилника.
Разбийте маскарпонето, пудрата захар, лимоновия сок и лимоновата кора. Изсипете крема върху блата и загладете с нож. Дръжте чийзкейка в хладилника няколко часа, докато стегне.
Spread the love