Линда Еванджелиста разказва за битката си с рака на гърдата

Линда Еванджелиста
Getty Images

58-годишният супермодел разкри, че през изминалата година тайно се е лекувал от рак на гърдата. Това е вторият път, в който получава тази диагноза.

Пред Wall Street Journal Еванджелиста споделя, че е претърпяла двойна мастектомия след първата си диагноза преди пет години. Живяла е с мисълта, че е добре, докато през юли миналата година не открива нова буца в една от гърдите си.

„Малцина знаеха за това. Не съм от хората, които споделят всичко – споделя тя пред медията. – Мислех си как ще говоря за това един ден, но не и докато го преживявам. Не искам Daily Mail да чака пред вратата ми, както правят всеки път, когато се случи нещо.“

Делфина Делетрес Фенди, Силвия Фенди, Линда Еванджелиста, Марк Джейкъбс и Ким Джоунс минават по подиума по време на тържеството за 25-годишнината на багетите на Фенди по време на Седмицата на модата в Ню Йорк в Hammerstein Ballroom на 09 септември 2022 г. в Ню Йорк. (Снимка: Taylor Hill/Getty Images)

„Казах на лекаря си да изкопае дупка в гърдите ми, ако се налага – спомня си тя. – Не искам да изглежда красиво. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Разбираш ли ме? Няма да умра от това“.

В навечерието на новия документален сериал на Apple TV+ „Супермоделите“, който включва интервюта с Еванджелиста, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън, тя заяви, че прогнозите ѝ вече са „добри, но не и страхотни“.

Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм в настроение за празнуване.

През изминалата година Еванджелиста се завърна в света на модата – включително и на корицата на британския Vogue, заснета от Стивън Майзъл през август миналата година. А през 2021 г. тя разкри, че страда от парадоксална адипозна хиперплазия в резултат на несполучлива естетична процедура при CoolSculpting, която по нейни думи я е оставила „брутално обезобразена“. Тя съди Zeltiq Aesthetics, компанията, която стои зад CoolSculpting, позовавайки се на тежки телесни повреди, за 50 млн. щатски долара (42 млн. паунда, 78 млн. щатски долара).

Spread the love
More from divamagazine.bg
Богдана Карадочева: Пътят на Теола Кара
Богдана Карадочева и Стефан Димитров не бяха правили концерт след пандемията, но...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *