Лурдес Леон: Кое е това момиче?

За приятелите си тя е просто Лола. За останалите – дъщерята на Мадона. С цялото нелеко наследство, което върви към това. Изглежда обаче, че на Лурдес Мария Чиконе Леон не ѝ тежи. Напротив – тя си проправя път уверено. А от майка си е наследила както външността, така и склонността към провокация, макар и в по-различна форма.

Лурдес е най-голямото дете на Мадона, плод на връзката ѝ с кубинския фитнес инструктор Карлос Леон. Родена е на 14 октомври 1996 г., малко след като майка ѝ получи Златен глобус за ролята си на Ева Перон в „Евита“ (във филма тя се снима бременна). Мадона и Карлос се разделят няколко месеца след раждането, но остават добри приятели. Баща и дъщеря също поддържат близка връзка.

Лола израства между Щатите и Лондон, където Мадона живее по време на брака си с Гай Ричи. Макар по-скоро да страни от светлината на прожекторите, тя от малка участва в различни проекти с майка си. През 2003 г. двете пишат детската книга The English Roses и отново заедно участват в публичното ѝ четене. През същата година Лурдес се появява в представянето на майка си на наградите на MTV и се снима в два клипа от двойния албум Celebration. През 2010 г. майка и дъщеря пускат линията тийнейджърски облекла Material Girl.

Днес Лурдес изгражда собствено име в света на модата. Участва в кампании на Miu Miu и Stella McCartney, дефилира в шоуто на Gypsy Sport по време на Седмицата на модата Ню Йорк, седи на първия ред на ревютата на Burberry, Proenza Schouler и Alexander Wang.

Последният ѝ ангажимент е за Marc Jacobs – през февруари Леон стана рекламно лице на кампанията Пролет 2021.

„Радваме се да споделим нашата пролетна кампания The Marc Jacobs с участието на Лола Леон и най-новия асортимент аксесоари за сезона – казват в изявление от бранда. – TMJ празнува еклектиката и индивидуализирания подход към личния стил. Марк е дългогодишен приятел с Мадона и за нас беше съвсем естествено да поканим Лола за лице на кампанията, защото въплъщава перфектно младежкия дух и безкомпромисното чувство за индивидуалност, характерно за младежките колекции на марката.“

На снимките Лурдес е с дълга тъмночервена коса, със знаковите си плътни черни вежди и с косми под мишниците, които предизвикаха доста полемики. Изглежда, кръвта вода не става и бунтарството и скандалността вървят по наследство.

Що се отнася до личния живот, наскоро Лола разкри в интервю, че е имала връзка с актьора Тимъти Шаламе, с когото са били съученици в LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts в Ню Йорк. Нещо повече – Шаламе е бил първият ѝ приятел и тя пази много хубави спомени за него. Но тези тийнейджърски трепети са останали в миналото и от няколко години Леон има връзка с фризьора Джонатан Пулия.

Извън работата Лурдес не си пада по самоцелната показност и социалните мрежи и едва тази година си направи профил в Instagram. Въпреки това снимките в него са достатъчно разголени, за да се обсъждат надълго и нашироко. Но дали ѝ пука? Съмняваме се.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Тейлър Суифт и Травис Келс: Пълната хронология
Връзката между певицата и футболиста е публична от септември, когато Тейлър Суифт...
Read More
0 replies on “Лурдес Леон: Кое е това момиче?”