Маникюрни моменти

Какво е това, което се усеща във въздуха? Специфичната миризма на лака за нокти, разбира се. В свят, в който маските правят макиажа донякъде излишен, фокусът през последните месеци се измества към nail арта. Маникюрът не само си пробива път към вашите moodboards (табла за настроение), но и заслужава място под слънцето.

На шоуто на Rodarte може да се видят няколко дизайна на ноктите, но вдъхновеният от зебра принт заема първо място в класацията с любими. (Най-накрая нещо интересно.) Смело и категорично, изявлението не само действа като продължение на макиажа, но и позволява да се отървете от всички предразсъдъци спрямо анималистичната щампа.

Изтънченото е аут, шикът на бетонната джунгла се завръща. Капсите, циповете и ресните са синоним на модата в Ню Йорк, така че художникът по ноктите и посланик на марката KISS Джина Едуардс ги включва в дизайна на ноктите за капсулната колекция I Love New York на Rebecca Minkoff. Независимо дали с кристали или златно фолио в тон с посланията Rock Diva и Crystal Goddess, целта на маникюра е повишаване на блясъка.

Създаването на маникюра при Sandy Liang отнема две седмици. Nail артистът Мей Каваджири предварително определя размера на ноктите чрез типсове (удължители). „Репетицията” позволява на известната художничка по ноктите да използва гел стикерите ManiMe. Индивидуалните размери гарантират бързо и лесно нанасяне, когато в суматохата зад кулисите ръчният nail арт е невъзможен. Черна маргаритка от комплекта Ferosh Queen Pride краси само по един нокът на всяка ръка. Семплият дизайн е всичко друго, но не и скучен. 

Peter Do в лицето на nail артиста Джин Сун Чой  демонстрира майсторски клас по минимализъм. Маникюрът може да се опише като френски, но обърнат на 90 градуса. Прозрачните нокти с квадратна форма (естетическа почивка от бадемовата, доминираща в Instagram от няколко сезона) краси вълнообразен акцент отстрани и по връхчетата на ноктите. Черният лак върху „гола” основа е класика, която никога няма да излезе от мода. За да се възпроизведе, актуализацията на negative-space не изисква особено стабилна ръка.

 

 

 

 

 

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Освежаване от Origins
Забравете кръгчетата краставица и картоф под очите. С подпухванията и тъмните кръгове...
Read More
0 replies on “Маникюрни моменти”