Новият drop от колаборацията Manolo Blahnik x Birkenstock

Birkenstock

Знаменитите чехли Birkenstock се изместват от стъпалата на немския турист с чорапи и грозни карго панталони върху фешънистите на плажа. Manolo Blahnik подхождат по-практично с колаборациите си и вече не разчитат само на Кари Брадшоу да поддържа имиджа им.

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Първият drop Manolo x Birkenstock от март и е изцяло разпродаден. Фокусът там е върху пищно кадифе и катарами с бижута. Този път обаче сандалите Arizona и Boston са в основата на парньорството им. Главни герои са черно-белите точки върху телешки косъм (между 510-540 долара) и прозрачните каишки от PVC (470 долара), които Бланик ползва в собствените си обувки още от 70-те. Има и съвсем нов модел – сандал с кръстосани каишки, наречен Rodra, който прилича на модела Siena на Birkenstock.

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Оказва се, че самият Бланик носи Birkenstock от години. „Тази колаборация е напълно логична стъпка, много съм развълнуван от крайния резултат – споделя Маноло пред Vogue. – През 70-те години си купих модела Arizona от Bongenie Grieder в Женева и ходих с тях цяло лято. Сега ги нося предимно в градината си, тъй като са невероятно удобни, а изработката е просто божествена – издържат цяла вечност. Лично аз ги нося с чорапи от Paul Smith.“

Дизайнерът Маноло Бланик през 2018 г. в Торонто, Канада (Getty Images)

Собствената му марка също предлага сандали, но на токчета, разбира се. И ако и вашите стъпала като моите рядко достигат до обувки с токчета, то тази колаборация ви дава великолепен повод да кажете, че носите Manolo Blahnik. Макар да не е за портфейлите със слаби сърца, вероятно и този drop няма да се задържи по виртуалните рафтове за дълго и бързо ще се разпродаде.

Разгледайте колаборацията тук.

Снимка: Birkenstock

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
Визия на седмицата
Легендарната колекция „Corolle“ на Кристиан Диор от 1947-а, по-известна като „New Look“,...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *