Новият drop от колаборацията Manolo Blahnik x Birkenstock

Birkenstock

Знаменитите чехли Birkenstock се изместват от стъпалата на немския турист с чорапи и грозни карго панталони върху фешънистите на плажа. Manolo Blahnik подхождат по-практично с колаборациите си и вече не разчитат само на Кари Брадшоу да поддържа имиджа им.

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Първият drop Manolo x Birkenstock от март и е изцяло разпродаден. Фокусът там е върху пищно кадифе и катарами с бижута. Този път обаче сандалите Arizona и Boston са в основата на парньорството им. Главни герои са черно-белите точки върху телешки косъм (между 510-540 долара) и прозрачните каишки от PVC (470 долара), които Бланик ползва в собствените си обувки още от 70-те. Има и съвсем нов модел – сандал с кръстосани каишки, наречен Rodra, който прилича на модела Siena на Birkenstock.

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Оказва се, че самият Бланик носи Birkenstock от години. „Тази колаборация е напълно логична стъпка, много съм развълнуван от крайния резултат – споделя Маноло пред Vogue. – През 70-те години си купих модела Arizona от Bongenie Grieder в Женева и ходих с тях цяло лято. Сега ги нося предимно в градината си, тъй като са невероятно удобни, а изработката е просто божествена – издържат цяла вечност. Лично аз ги нося с чорапи от Paul Smith.“

Дизайнерът Маноло Бланик през 2018 г. в Торонто, Канада (Getty Images)

Собствената му марка също предлага сандали, но на токчета, разбира се. И ако и вашите стъпала като моите рядко достигат до обувки с токчета, то тази колаборация ви дава великолепен повод да кажете, че носите Manolo Blahnik. Макар да не е за портфейлите със слаби сърца, вероятно и този drop няма да се задържи по виртуалните рафтове за дълго и бързо ще се разпродаде.

Разгледайте колаборацията тук.

Снимка: Birkenstock

Снимка: Katrina Lawson Johnston

Spread the love
Публикувано от
Още от Ина Иванова

Мексиканска модна фиеста

Когато чуете мексиканска мода, вероятно визуализирате пола със свободни волани, ярки флорални...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.