Мачмейкинг или как да срещнеш идеалната си половинка с малко помощ

Всеки има нужда от любов в живота си. Някои я откриват бързо и лесно още в ученическите години, други скачат от връзка във връзка в търсене на своята половинка, а трети се обръщат за малко помощ към модерни сватовници.

Ева Кулева е точно такава – тя е лайф коуч, ментор и мачмейкър, основател на Rare Life Coaching & Matchmaking. Вече 10 години Ева помага основно на необвързани жени и мъже да създадат пълноценна връзка първо със себе си, за да могат да създадат хармонична дълготрайна връзка със своя партньор в живота.

Преди да се влюби в коучинга, Ева работи като маркетинг и ПР мениджър на медийна компания. Както често се случва, нейното призвание я открива в подходящия момент. 

„Фирмата, за която работех, бе купена и новият собственик освободи ръководните мениджъри. Така, останала без работа, една приятелка ми каза, че ме вижда или като филмов продуцент, или като лайфкоуч. Второто беше нещо, което още не бе познато в България. Проучих, открих, че е моето, защото е близко до психологията, която харесвам, но и позволяваше да практикувам и да помагам на хората с моето икономическо образование. Мачмейкингът също се появи така спонтанно в живота ми. След като събрах моя бивш приятел с неговата нова партньорка, открих, че мога да помагам и с това на клиентите си,  и го добавих към услугите си”, разказва Ева. С нея разговаряме за това как да открием човек, с когото да бъдем щастливи.

Ева, как човек може да срещне идеалната си половинка? Съществува ли изобщо нещо наречено идеална половинка?
Аз лично не вярвам в половинките. Вярвам, че всеки от нас е цялостна личност. Когато познаваме добре себе си и своите нужди и желания, когато общуваме свободно и автентично, когато харесваме себе си и вярваме, че сме добри партньори, когато харесваме живота, който създаваме, ние по естествен начин привличаме себеподобни хора, създаваме приятелства и партньорства.
Ако това не се случва, добре е да потърсим подкрепа и да разберем какво ни пречи. Обикновено пречките се коренят в неуспешни минали връзки или травматични събития в детството.

Какво е мачмейкинг?
Персоналните мачмейкинг услуги включват предлагане на партньори за срещи, които отговарят на предпочитанията на клиента. Понякога има задълбочено проучване на потенциалните партньори за срещи, организиране на самите срещи, различни консултантски услуги като коучинг, стайлинг. Всичко това зависи от желанията на клиента.
Аз лично не вярвам в мачмейкинг услуги без коучинг, защото повечето хора, които нямат партньор, имат нужда да отработят вътрешни бариери, които им пречат да създадат нова връзка. Трябва да придобият знания и умения за привличане и избор на подходящ партньор. За съжаление, тези умения все още не се преподават в училище, нито в университета, нито в семейството. Затова аз предлагам мачмейкинг услуги като част от коучинг програмата за необвързани хора, които искат дългосрочна връзка. 

Отрази ли се пандемията на търсенето на партньор в любовта?
Хората осъзнаха колко е важно да имаш близък човек до себе си. Необвързаните, които доскоро бяха фокусирани основно върху кариера и финансови цели и запълваха ежедневието си с различни хобита и ангажименти, разбраха, че нищо не може да замени близките взаимоотношения. Също така онлайн дейтинга стана основно средство за запознанства. Много хора досега се въздържаха от онлайн запознанства по различни причини – страхове, горчив минал опит, липса на умения. А сега всички хора, мотивирани да намерят партньор, вече са онлайн. И това прави запознанствата по-лесни, разбира се, ако знаеш как ефективно да използваш платформите.

Има ли разлика в поведението на необвързаните при нови срещи или познанства?
По-предпазливите хора си дават повече време да опознаят своя потенциален партньор, преди да се срещнат на живо. Те удължават времето за размяна на съобщения, провеждат телефонни и видео разговори, преди да се решат на среща на живо. Това според мен е по-скоро положителен ефект от пандемията.
По-нетърпеливите и тези, които трудно се справят със самотата, напротив – прибързват със срещите на живо. Още на първата или на втората среща си ходят на гости и преминават към интимни отношения преждевременно. Което по-често има негативно отражение върху дългосрочните отношения.

Spread the love
Публикувано от
Още от Надя Костова

Когато се появи детето

Защо раждането на бебе поставя на изпитание толкова много съвременни двойки, отговаря ...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ