Матилда де Анжелис: Нездравословна сексуалност от Ботуша

Остави ли следа в съзнанието ви образът на убитата Елена Алвес от сериала „Отмяната“? Ако не е, то не четете текста по-надолу

Още щом се появи в първи епизод на „Отмяната“, фокусира върху невинното си лице и порочно присъствие погледите не само на мъжката зрителска аудитория. Елена, гола, нахална и млада, целува в съблекалнята на фитнеса Грейс – ето тема за разговор между почитателите на сериала. И всеки започна да се чуди кое е това момиче?

„Аз играя Елена, доста малък персонаж, въпреки това не е оставен в периферията. Аз съм провокаторка с непреодолима, доста нездравословна сексуалност, и развивам болезнено влечение към героинята на Никол.“ С тези думи италианката Матилда де Анжелис обяснява коя е нейната Елена и защо избира да я изиграе в „Отмяната“. И още: “Независимо дали става въпрос за очите, гърдите или влагалището, тялото ми е просто още един инструмент за изразяване. Това съм аз. Докато целта ми е да съобщя нещо сложно, голотата може да бъде мощен начин за изразяване.”

Родена в Болоня и откритие на италианския режисьор Матео Ровере, Матилда е само на 25 години, когато голямата слава я застига. Тя свири на китара и цигулка от 13-годишна и кариерата, която си представя за себе си, в никакъв случай не включва партньорство с Никол Кидман и Хю Грант, а по-скоро музикални участия с групата й Rumba de Bodas. С нея записват и албум през 2014-а. Само година по-късно музиката е изоставена за сметка на актьорството. Матилда е извикана на кастинг и получава главната роля във филма „Италианска надпревара“. „Аз съм последният, който има право да се оплаква, но системата в Италия по отношение на киното остава донякъде затворена. Години се боря с неприятното усещане след първата ми главна роля във филма „Италианска надпревара“. Всички бяха убедени, че съм имала някакви препоръки. Обичайното клише, преследващо младите жени. Но всичко до момента съм си заслужила с много работа. Работила съм като луда, научих английски и продължавам да уча.“

В „Отмяната“

Филмът й носи три награди – за дебют, за главна роля и за песен, тъй като освен че играе, Матилда изпява основното парче към саундтрака. И някъде там приключва връзката й с актьора Андреа Арканджели.

Двамата се появяват на фестивала във Венеция през 2017-а, където е премиерата на втория филм на Матилда – Una famiglia. Година по-късно обаче, точно когато голямата слава наднича зад ъгъла, се разделят. Матилда поема към Холивуд, за да снима в „Отмяната“ рамо до рамо с Никол Кидман, а Андреа точно е заснел сериала Trust с Дани Бойл.

„Дългогодишната ми връзка приключи. И сега нямам никого. В средата, в която живея и работя, сме склонни да се събираме с тези, които вършат същото като нас. Това е естествено, защото имаме едни и същи интереси и проблеми. Но съм си мечтала да се влюбя например в пекар, с когото да не съм принудена постоянно да говоря за работа. Любовта обаче е непредсказуема.“

Кариерите и на двамата млади италиански актьори поемат възходящо.  Арканджели може да видите в сериала Romulus, но освен това, ако някога отидете до Италия, може да го срещнете в някой нощен клуб да пуска музика или да свири на барабани, другата му голяма страст след актьорството и спорта.

Матилда предстои да гледаме тази година в един сериал за Леонардо да Винчи и в една италианска продукция. Дали е родена с късмет? Абсолютно. Освен това притежава талант, харизма, сексапил.

Spread the love
Публикувано от
Още от Зорница Аспарухова

Джоди Комър: Убийца, но пък с какъв стил!

От почти неизвестна прохождаща актриса до носителка на награда „Еми“ и една...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ