Матю Пери почина на 54-годишна възраст

Матю Пери
Снимка: Getty Images

Актьорът се прослави като остроумния Чандлър Бинг в най-гледаната американска телевизионна комедия „Приятели“ през 90-те, а миналата година описа в мемоарите си дългата си битка с наркотиците.

Смъртта на 54-годишната звезда беше потвърдена в изявление, публикувано от NBC – телевизионната мрежа, която излъчваше „Приятели“ в продължение на 10 години.

Los Angeles Times и TMZ.com, позоваващи се на неназовани източници от правоохранителните органи, съобщиха, че Пери е бил намерен мъртъв в джакузи. NBC News допълват, че актьорът вероятно се е удавил в дома си в квартал Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис. На мястото на инцидента не са намерени наркотици.

По ирония на съдбата последният пост на Пери в Instagram, на 23 октомври, е снимка, на която той седи в джакузи през нощта.

Актьорът е най-известен с ролята си на Чандлър в „Приятели“, който продължи цели 10 сезона от 1994 до 2004-а. Целият каст се събра отново след 17 години, за да заснемат специалното предаване „Приятели: Отново заедно“ по HBO Max през 2021-а.

Никой от тях така и не успя да достигне същата слава и комерсиален успех, които постигнаха като актьорски ансамбъл на най-гледаната телевизионна продукция в САЩ в праймтайма. Става ясно, че всеки от тях е печелил по 1 милион долара на епизод в разгара на шоуто.

През по-голямата част от излъчването на сериала обаче Матю Пери усилено се бори към пристрастяването си към лекарствата с рецепта и алкохола и описва това в книгата си: „Здравейте, казвам се Матю, макар че може би ме познавате под друго име. Приятелите ми ме наричат Мати. И би трябвало да съм мъртъв,“ пише той в нейното начало.

Пери разказва в мемоарите си, че се е наложило да бъде откаран обратно в рехабилитационна клиника веднага след заснемането на епизода със сватбата на Чандлър и Моника.

В интервю за The New York Times публикувано през октомври 2022 г. Пери заявява, че е чист от 18 месеца, като споделя следното: „Вероятно съм похарчил около 9 милиона долара, опитвайки се да изтрезнея“.

Макар да има няколко връзки през 90-те и първото десетилетие на новия век, Матю никога не се жени и няма деца.

Spread the love
Tags from the story
More from Ина Иванова
Бейб Пейли: Единственият ѝ недостатък е съвършенството
Модната икона на ХХ век, най-красивият „лебед“ и жената, вдъхновила образа на...
Read More
0 replies on “Матю Пери почина на 54-годишна възраст”