Met Gala се отлага

Най-зрелищното и очаквано модно събитие на годината, Met Gala, което трябваше да се състои на 4 май, се отлага заради пандемията от коронавирус. Съобщението бе направено на страниците на Vogue от Ана Уинтур, главен редактор на списанието и организатор на бала.

По традиция галата се провежда ежегодно в първия понеделник на май от 2005 г. насам и досега не е имало случай да бъде отложена. Темата на благотворителния бал се обявява още есента и подготовката на костюмите – кой от кой по-екстравагантни – трае няколко месеца. Тази година темата на събитието трябваше да бъде About Time: Fashion and Duration, с основен акцент връзката между модата и времето и историята на облеклото от 1870 г. до наши дни. Основен спонсор е модната къща Louis Vuitton.

За съжаление събирането на около 700 души на едно място е твърде рисково и организаторите са се съобразили с този факт. „Предвид неизбежното и отговорно решение на музея Metropolitan да затвори вратите си, галата ще бъде отложена за по-късна дата.“ – коментира Ана Уинтур.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Ема Робъртс и съвет към младите майки
Макар да стана родител едва през декември, актрисата Ема Робъртс вече има...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *