Концерт с песните на Майкъл Джексън и Варненския симфоничен оркестър

Майкъл Джексън

Поп и рок в комбинация със симфоничен оркестър. Идеята не е нова, но италианският диригент и виолист Роберто Молинели я реализира със замах в забележителен мащаб, създавайки проекта Майкъл Джексън: Thriller – историята и легендата за краля на попа“. Кросоувър концертът, който му носи истински фурор и лятно турне в 10 италиански града през 2023 г., през ноември ще зарадва публиката във Варна и София. Успехът на трибюта не е изненадващ – Майкъл Джексън е абсолютната поп звезда, а музиката му е явление в световната култура. Албумът Thriller фигурира в рекордите на Гинес със своите ненадминати 70 милиона копия. Концертът разказва завладяващата и пълна с контрасти история на певеца, който направи революция във формата и съдържанието на музиката с микс от глас и танц, каквито светът не беше виждал и чувал.

Това не е първи подобен проект за Роберто Молинели, който поставя на сцена заедно с класически оркестър музиката на Pink Floyd и на Queen. Диригентът, автор и на аранжиментите, е майстор на смесването на жанрове. Има многобройни колаборации с известни артисти, композира музика за кино и телевизия, дирижира оркестъра на Фестивала в Санремо.

Концертът е експресивно преживяване, за чийто енергиен заряд голяма заслуга има изборът на вокалисти. Младите италиански звезди Клариса Вичи и Матиа Шаша с лекота вдигат публиката на крака и от началото до края поддържат темпото и атмосферата. Тя е вокален треньор и певица с богата бленда, а той пее в рок група и е звезда от форматите X-Factor и The Voice в Италия. В тяхно изпълнение и в съпровод на оркестъра на Държавна опера Варна ще слушаме  Billie Jean, Beat it, Smooth Criminal, I just can’t stop loving you, Earth Song, Human Nature и още много любими песни на неповторимия Майкъл Джексън.

„Майкъл Джексън: Thriller – историята и легендата за краля на попа“

15 ноември, Зала 1 на ФКЦ – Варна от 19:00 часа

17 ноември, Зала 1 на НДК – София от 19:30 часа

Spread the love
More from divamagazine.bg
15 мисли на Недялко Славов
Недялко Славов е едно от най-талантливите и ярки пера на съвременната ни...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *