Майли Сайръс – гола, дива и неуловима

„Аз съм рок звезда“, заявява певицата в интервю пред барабаниста на „Металика“  Ларс Улрих

Сладката и наивна Хана Монтана е погребана в миналото. Майли Сайръс прочете опелото й с може би най-провокативното интервю в кариерата си. То е взето от барабаниста на „Металика“ Ларс Улрих и е за американското списание Interview.

“Да се кача на сцената след пауза от 18 месеца (заради пандемичните мерки – бел. ред.) е като да скоча от самолет пред 100 000 души. Няма никаква подготовка – просто го правиш. Завръща се онова малко плашещо чувство, тревожността, които бях оставила зад гърба си. Но в момента, в който шоуто започне, всичко сякаш се изтрива“, обяснява Сайръс пред Ларс, с когото се сближават покрай решението на певицата да направи кавър на Nothing Else Matters на „Металика“.

Пред своя колега тя разказва, че в месеците на изолация и несигурност търси вдъхновение в архивите. Прекарва много време да разглежда снимки на холивудската икона Мерилин Монро, направени, за да повдигнат духа на войниците от американската армия в Корейската война. Сайръс открива надеждата, която шеметната блондинка носи на света под формата на сексуалност и остроумие, красота и радост.

“Мисля, че силата на тази нейна енергия е в това, че тя е изолирана от преживяванията на войниците на фронта. Тя е глътка свеж въздух, стояща далеч от тъмнина, болка и смърт. Тези неща не достигат до аурата й. Докато в днешно време малко или много всички се превърнахме във войници. Разбира се, с условността, че аз и ти не сме имали същия опит с пандемията като повечето от населението, защото нашите домовете са достатъчно сигурни“, обяснява още певицата.

Влечението й към Мерилин Монро може да се открие и като намигване във фотосесията към списанието. Екипът – фотографът Бриана Капоци и стилистът Мат Отенбърг, наблягат на рус сексапил и огромна доза провокация в кадрите. Корицата показва голите гърди на Майли през увелечително стъкло, пристегнати между дланите й. Следват снимка в пин-ъп стилистика със сутиен, имитиращ женски бюст, впит бяла гащеризон, високи чорапи с кант и черни обувки на Gucci. Друг, заиграващ с Монро и войнишкия й период кадър, е на Майли, легнала в тревата с нахвърляни обелени банани. Еротизмът на певицата е наелектризиращ, но за разлика от снимките той почти отсъства в разговора й с Ларс. Пред него Сайръс споделя как събира цитати, разпилени мъдрости и прозрения за живота си.

„Имам две тетрадки, които нося навсякъде, където отида. Едната е с мои мисли за живота, моите мечти, цели, прозрения и моите ангажименти – към другите и към мен самата. Постоянно пиша разни неща там“, споделя певицата и разказва на барабаниста, че желанието да изпълни кавъра на Nothing Else Matters е именно едно от прозренията й, отбелязани там. Майли обяснява, че настроението на текста, ценностите и моралът му са от онези неща, които резонират на нейната лична парадигма.

„Аз съм рок звезда“, обявява още Майли и заедно с Ларс се хвърлят в спомени за свои срещи през годините и чисто музикантски преживявания. За обикновения читател те едва ли са най-вълнуващата част от разговора помежду им. Затова пък той може да се чувства напълно компенсиран от щедрата доза голота на блондинката. 

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Ирина Шейк за самотното родителство

Чували сме го от стотици звездни двойки. Клишето: оставаме приятели, за да...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ