Назаем от Instagram

Всичко в сферата на красотата е измислено отдавна?Помислете пак. Три крейзи идеи за любителите на неочакваното

Лак за зъби вместо златни грилзи

Модата от 90-те трайно се настани в ежедневието и не мисли да си тръгва. Клошираните дънки, ниската талия и веригите вървят в комплект с бижутата за зъби, или грилзи. Често свързвани с хип-хоп културата, „коронките” от скъпоценен метал или инкрустациите с камъни са запазена марка не само на рапърите (спомнете си колекцията Ivy Park x Adidas на Бионсе). Не искате да правите съкровище от устата си, а просто да се сдобиете с цветна усмивка ала Джулия Робъртс. Възможно е с макиажа за зъби Toothpolish на Chrom, който прилича на… обикновен лак. Външната част на зъбите се подсушава, след това продуктът се нанася и се изчаква 10 секунди да изсъхне. Ако не се консумира твърда храна, покритието издържа 24 часа. Отстранява се лесно на принципа на peel off маската. Имената на нюансите – захарен памук, приказен прах, златен пясък…, звучат повече от примамливо.  

Ушите – 3D произведение на изкуството

Представете си най-необичайните части на тялото, върху които може да нанесете макиаж. Представихте ли си? А какво ще кажете за ушите? Именно там визажистката от Кеймбридж Марта Батъруърт изобразява истински картини със сюжет от края на Втората световна война. И не, това не е макиаж в традиционния смисъл, а истински шедьоври с миниатюрна фигурка в центъра. Вдъхновение победителката в конкурса за дизайн на Кралския оперен театър търси в старите плакати от 40-те. Серията, наречена „Ще се срещнем отново“, е особено популярна в условията на пандемия, когато усъвършенстването на кулинарните умения не може да замести липсата на близките. Марта рисува подобни картини и на устните, ръцете и скулите.

Като няма сенки, гримирайте се с паста

Dazed Beauty е като постоянно разширяваща се енциклопедия от творци и млади таланти от целия свят, които предефинират представите за красота. От дигитални художници до вундеркинди в макиажа, преобразяващи се в спалните си, това са инфлуенсърите на утрешния ден. Един от тях е Марико. Поглед към инстаграма й стига, за да се потопите в изящната фантазия на апликациите по кожата. Повлияна от детството си в Япония, декораторката на лица, както японката се самоопределя, работи с необичайни материали от рода на тестени изделия, тел и украшения. „Опитвам се да пресъздам в изображенията си някаква илюзия, но без да се разбере как е направена“, споделя тя.  

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Свобода Сидерова
Устните: холивудска дива и принцеса на мрака
Визажистите предлагат да се фокусираме върху една част от лицето. Изразителни, запомнящи...
Read More
0 replies on “Назаем от Instagram”