Нора Шопова: Щастие без почивен ден

„Красотата е субективна. Понякога тя блика от топлата усмивка, благия поглед и просто от мил жест“, казва водещата на спортните новини на БНТ

Да имаме Нора Шопова за лице от корицата на пролетния брой на D!VA, несъзнателно ни води към романтичния цитат от Пабло Неруда: „Искам да направя с теб това, което пролетта прави с черешите!“ С блестяща кожа, нежна и разцъфнала, Нора не отрича, че всичко това се дължи на един от най-прекрасните периоди в живота й – брачния.

Преди по-малко от година тя се омъжи за голямата си любов – юриста Траян Косев, на приказна церемония. Днес вече семейство, двамата продължават да откриват хармонията помежду си .

“Любовта е като пролетта – кара ме да цъфтя и да пръскам щастие навсякъде около мен. Аз съм традиционалист по отношение на обичаите и женитбата беше изключително важен ритуал. Затова съм благодарна и страшно удовлетворена, че с любовта на живота ми вече сме не просто партньори, а съпруг и съпруга. Най-голямото удовлетворение в живота ми е семейството. Щастието е в незабележимите на пръв поглед детайли. Щастлива съм всеки ден и когато се ядосам за нещо, си припомням, че неотлъчно до мен са любящият ми мъж, сестра ми, баща ми и моите приятели. Това е щастието за един класически представител на зодия Рак – да има с кого да сподели дните си”, казва ми Нора, докато разглеждаме модната фотосесия, в която е на фокус.

Свежата й енергия е от онези неща, които я правят любимо лице от малкия екран през последните години. Първо изгря в прогнозата за времето на Nova, а сега води спортните новини по БНТ. Това с комбинация от ангажиментите й като модел.

„Адреналинът от живия ефир е мощен двигател в мен. Работата в телевизията е на смени и ми позволява да съчетавам модните си ангажименти с графика там. Често нямам почивен ден. Затова съм се научила да ценя времето за себе си. Опитвам се да спирам въртележката и да отделям моменти за почивка от време на време. Тогава се чувствам истински благодарна на живота за всичко, което имам.”

Благодарност, баланс и работа над вътрешните нагласи. Това са нещата, които карат Нора да устоява на турбуленциите на глобалните събития от последните години. Не крие, че често мисли колко бързо може да загуби всичко, което обича и е постигнала. Затова се налага да се справя с тревожността си.

“Опитвам се да се науча да медитирам и да релаксирам. Започнах да отделям все повече време за релаксация, медитация и откриване на вътрешен мир. Винаги съм била умерена в споделянето в социалните мрежи. Имам хигиена на общуването и праг, който не бих прекрачила. Личния си живот пазя за себе си, а любопитното около работното ежедневие споделям. Вярвам, че хората, които ме харесват и ме следват, го правят не защото очакват зрелище от мен, а защото оценяват изкуството в професионалните ми сесии и естествената красота.”

Красотата – въпрос, който се изкушавам да задам на всяка жена, която я притежава. Нора отговаря с типичната си скромност, макар нейната да е оценена за корица на модната библия Vogue.

“Красотата е субективна. За мен е симбиоза между добротата на човек, неговата нагласа към света и външния вид. Симетрията невинаги означава красота. Понякога тя блика от топлата усмивка, благия поглед или просто от мил жест”, споделя ми Шопова.

Своята поддържа с грижа не само отвън, но и отвътре. Тялото и кожата са храм, за които трябва да се избере подходящ режим. Самата тя подбира своя вече над десет години. Тайни няма, всичко е в баланса в храненето, повече вода и хидратирщи маски и козметика. А освен храна за клетките Нора се грижи да има достатъчно и за душата й. Като дългоочакван концерт на любима група в Берлин през юли.

“Турнето на Coldplay е организирано природосъобразно, без да има негативен отпечатък върху околната среда. Това е кауза, зад която самата аз стоя и за която се боря, затова изживяването със сигурност ще бъде много повече от “просто един концерт” за мен“, казва тя.

Spread the love
Tags from the story
More from Надя Костова
Хелтихак – протеин в кафето
Дженифър Анистън е една от жените, за които възрастта е просто число....
Read More
0 replies on “Нора Шопова: Щастие без почивен ден”