Ода за перфектния сутиен

Удобен и незабележим, мек и деликатен – честно, колко често казваме това за сутиена си? Признавам, самата аз в момента подръпвам моя, който – макар с меки чашки и дантели, в края на деня ми оставя следи.

Свикнали сме да приемаме сутиените като задължително ежедневно мъчение, от което отърваване няма. Ако не вярвате, само си позволете да излезете на улицата без подкрепа на бюста в топъл ден и бройте наум осъдителните погледи на околните.

Животът ни без сутиен е немислим, а за щастие все по-често на пазара се появяват разумни модели, които да ни избавят от дискомфорта му. Сред създателите им вече има и немалко български бутикови брандове, които смело скачат в предизвикателството да правят мода на нашите ширини. Без да мрънкат, да се оплакват от условията на пазара и да обвиняват средата за липса на реализация. Такива са Теодора Вукадинова и Сианна Маринова от българския бранд 05 Studio – две момичета, влюбени в модата, които създават бельо и бански, удобни за жени.

„Моделите ни са създадени от жени за жени. Фактът, че правим неща, които самите ние носим всеки ден, помага много в изработката на всеки модел. Изпробваме всеки дизайн първо върху себе си, за да видим къде са проблемите му и да се постараем да е максимално удобен и функционален за клиентките ни”, разказва модното дуо, което започва творческия си път съвсем на шега.

Срещат се, докато следват моден дизайн в Нов български университет. И двете учат за кратко на различни места в чужбина – минават през специализации в същата посока в Испания, Италия и Полша. Когато създават собствен бранд, избират той да е отражение на общите им идеи, разбирания и естетика в областта на модата. Наричат го 05 Studio, защото не искат да се ограничават само в създаването на дрехи, но и да се развиват в посока стайлинг, продуктов дизайн и креативност. Започват с изработка на бански и бельо доста предизвикателно и почти без предварително проучване на възможностите на пазара.

Spread the love
More from Надя Костова
Мила Роберт: Гадая на Таро по интуиция
Вярвам, че за напред ще стане ценно да си автентичен. Във всичко...
Read More
0 replies on “Ода за перфектния сутиен”