Omnia Golden Citrine – земя на чудеса и вълшебства

Винаги съм харесвала бледожълтия цвят. Луда съм и по бижутата. Пръстенът със златен цитрин на Bulgari обаче определено не е в моя wish list най-вече заради цената. Но сиамските слънца на марката, както наричам аромата Omnia Golden Citrine във формата на символа на безкрайността, заслужава по-близко запознанство. Най-малкото защото ви телепортира в увеселителния парк #Omnialandia. Тоалетната вода е като щастлив билет за виенското колело, култовата атракция от детството, изпълнена с музика и смях. Помага да видите света с други очи (всичко изглежда съвсем различно отвисоко), да изследвате и да експериментирате.  

Абсолют от лукс

Всеки, който е бил в бутика на Bulgari на „Виа Кондоти” 10 в Рим (о, да, имала съм невероятното удоволствие), знае, че използваните скъпоценни камъни символизират далечни мечтани дестинации. (Лесно може да разпознаете мистиката на Индия в Omnia Indian Garnet). Сякаш тези въображаеми скитания, които утоляват желанието и озаряват съзнанието, не са достатъчен лукс, та бижутерската къща неизменно работи с благородни редки съставки като ключови елементи. Omnia Golden Citrine е ода на екстравагантния блясък и чистото усещане. Слънце, пробиващо през облаците, природа, събуждаща се за живот, вятър, носещ уханието на екзотични растения… Опитайте да си представите гледката и след това я свържете с Omnia Golden Citrine. Златистата светлина, в която се къпе ароматът, излъчва необуздана енергия на младост и щастие.

Акварел в жълти тонове

„Малко цвят няма да попречи”, реши майстор-парфюмеристът Алберто Морияс, добавяйки жълто както към самата композиция, така и към дизайна. Флаконът не лъже – ароматът наистина звучи много слънчево, без намек за натрапчиви цитрусови нотки. Това е така, защото акордът на сицилианска мандарина не солира, а приглася на бяла праскова. След като връхните нотки се адаптират към кожата, носът улавя сладкия намек на бели и жълти цветя – иланг-иланг и жасмин, и нещо балсамично с дървесен нюанс (златен бензоин и кедър), придаващо дълбочина на аромата. Прозрачен и весел, деликатен и невинен, обгръщащ и оптимистичен, но най-вече неприкрито изтънчен, той приближава с всяко  пръскане слънчевите зайчета по вълните. Което е малко странно, като се има предвид обичайната наситеност и специфичното звучене на иланг-иланг. Не всички парфюмеристи могат да направят нотката толкова топла и максимално сдържана. Само Алберто Морияс.

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Веднъж опушени очи, завинаги опушени

Smoky eyes се завръщат на бюти Олимп, не че някога са слизали....
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.