Omnia Golden Citrine – земя на чудеса и вълшебства

Винаги съм харесвала бледожълтия цвят. Луда съм и по бижутата. Пръстенът със златен цитрин на Bulgari обаче определено не е в моя wish list най-вече заради цената. Но сиамските слънца на марката, както наричам аромата Omnia Golden Citrine във формата на символа на безкрайността, заслужава по-близко запознанство. Най-малкото защото ви телепортира в увеселителния парк #Omnialandia. Тоалетната вода е като щастлив билет за виенското колело, култовата атракция от детството, изпълнена с музика и смях. Помага да видите света с други очи (всичко изглежда съвсем различно отвисоко), да изследвате и да експериментирате.  

Абсолют от лукс

Всеки, който е бил в бутика на Bulgari на „Виа Кондоти” 10 в Рим (о, да, имала съм невероятното удоволствие), знае, че използваните скъпоценни камъни символизират далечни мечтани дестинации. (Лесно може да разпознаете мистиката на Индия в Omnia Indian Garnet). Сякаш тези въображаеми скитания, които утоляват желанието и озаряват съзнанието, не са достатъчен лукс, та бижутерската къща неизменно работи с благородни редки съставки като ключови елементи. Omnia Golden Citrine е ода на екстравагантния блясък и чистото усещане. Слънце, пробиващо през облаците, природа, събуждаща се за живот, вятър, носещ уханието на екзотични растения… Опитайте да си представите гледката и след това я свържете с Omnia Golden Citrine. Златистата светлина, в която се къпе ароматът, излъчва необуздана енергия на младост и щастие.

Акварел в жълти тонове

„Малко цвят няма да попречи”, реши майстор-парфюмеристът Алберто Морияс, добавяйки жълто както към самата композиция, така и към дизайна. Флаконът не лъже – ароматът наистина звучи много слънчево, без намек за натрапчиви цитрусови нотки. Това е така, защото акордът на сицилианска мандарина не солира, а приглася на бяла праскова. След като връхните нотки се адаптират към кожата, носът улавя сладкия намек на бели и жълти цветя – иланг-иланг и жасмин, и нещо балсамично с дървесен нюанс (златен бензоин и кедър), придаващо дълбочина на аромата. Прозрачен и весел, деликатен и невинен, обгръщащ и оптимистичен, но най-вече неприкрито изтънчен, той приближава с всяко  пръскане слънчевите зайчета по вълните. Което е малко странно, като се има предвид обичайната наситеност и специфичното звучене на иланг-иланг. Не всички парфюмеристи могат да направят нотката толкова топла и максимално сдържана. Само Алберто Морияс.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Солени целувки, дар от боговете
Ароматът Gaultier Divine на JPG оставя усещането, че светът е в краката...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *