Ники Станоев и Стоян Цветков представят „Опасни шматки“

Фотографии: Infinity Films

Ако още не сте чували за новата комедия „Опасни шматки“, значи е време.

„Опасни шматки“ е филм, който е създаден да ви забавлява, да ви накара да се смеете и забравите за ежедневието си. А неговата премиера е този петък. Историята проследява двама приятели, които се оказват в много неприятна ситуация – и двамата са безработни, нямат пари, перспективи, но за сметка на това имат купчина нелепи идеи. Тъй като не искат да живеят в нищета, а имат най-тривиалното желание на света – да бъдат богати, те се надъхват сами, че са умни и изобретателни, каквито не са, и измислят план как да оберат мола. Планът им се разраства – да оберат всички магазини в мола. И то в разгара на най-оборотната седмица – Великденските намеления! Двамата приятели от малки си мечтаят да са гангстери, но освен, че изглеждат нелепо, никога не са открадвали и дъвка от магазина.

Целият им план бързо прераства в комедия от злополучия и се сгромолясва като пясъчен замък. „Опасни шматки“ ще ви поднесе всякакви абсурдни, нелепи и много забавни ситуации, които ще ви накарат да се смеете.

В главните роли на тази ситуационна комедия влизат актьорите Ники Станоев и Стоян Цветков. Освен, че играят приятели нехранимайковци на екран, те са добри приятели и в живота. С чудесен комедиен заряд, който са шлифовали в различни тв сериали, български филми и на българската stand-up сцена, тяхната злополучна съдба в „Опасни шматки“ ще ви накара да се смете до сълзи и да не искате никога да сте на тяхно място.

Нашият екип ги подложи на кръстован блиц разпит за филма, киното и живота като комедия от грешки.

Ники Станоев

Какво са „Опасни шматки“ Това са едни благи неудачници, които постоянно са “във филма”. Типично по български те търсят бързите и мързеливи кинти, опитват всякакви схеми и врътки,които за тях са безуспешни , но за зрителя много смешни. В един момент стигат до прозрението ,че могат с един удар да ударят няколко заека и това ще стане като оберат Мола в Люлин . Оттук насетне стават изключително изобретателни, но все пак са шматки и се заплитат в безумно смешни ситуации. Опасни са защото са бандити, но все пак са си наивни добряци, което в тази среда ги прави Шматки.

Кое ти хареса най-много в партньорството на екран със Стоян Това, че си е същият, какъвто беше и като студент. Режисьорът Ники Павлов не знаеше, но ние със Стоян освен ,че бяхме състуденти бяхме и съквартиранти, така че Шматките дремеха в нас и с удоволствие ги разбудихме отново.

Разкажи ни забавна история зад кадър Толкова са много,че част от тях си влязоха в кадър, другите ще видите в блупърите след филма. Веднага се сещам за сцена в която репетираме бягане и на Стоян му се изхлузват панталоните ,връщам се да му помогна, а той се оправя придърпвайки с една ръка и хукваме  отново. Когато видяхме заснетата репетиция се спукахме от смях и го разработихме и в заснемането на сцената.

Най-добрият съвет за хубава комедия Живият живот е страхотен сценарист, киното позволява да преекспонира една история или персонаж и когато оискрено се забавляваш и публиката ще се забавлява.

Любимата ти комедия Не мога да отговоря еднозначно. Всеки филм си има своето влияние спрямо времето и ситуацията в която го гледам Но комедията, която се е настанила трайно в главата ми, защото имаше яка абсурдна история и революционни за времето си визуални ефекти, защото има преекспонирани персонажи изиграни от идеалните актьори, защото има много яка музика и защото това е „Маската“.

Накъде върви българското кино Благодарение на съвремените технологии, механизми и опита  придобит от чужди продукции снимани у нас  можем да си позволим да правим всякакво кино . Имаме страхотни професионалисти във всички сфери на киното и не бива да се ограничават в това, което правят  Сега е момента да се създава жанрово кино, да се изграждат  стилове и парите вече не трябва да са оправдание. Пазарът ни е малък, но има много варианти за експорт. Нашата аудитория има нужда от разнообразие. Трябва да сме смели и да опитваме и да не забравяме,че тази магия е за негово величество зрителя. 

Последният филм, който гледа на голям екран и с какво те впечатли Последните, ще ви ги спестя, но се сещам, че новият „Индиана Джоунс реликвата на съдбата “ успя да върне онова приключенско усещане от първите епизоди финно преплетно с новите технологии. Разказването историята или така наречения сторителинг е в основата на всичко.

Стоян Цветков

Какво са „Опасни шматки“ Добри момчета,които мечтаят за охолен начин на живот и са готови на най-различни еквилибристики за да постигнат целите си! Във всеки един от нас, при някои повече при други по-малко, живее по една опасна шматка!

Кое ти хареса най-много в партньорството на екран с Ники Че се разбирахме дори и без думи почти винаги!

Разкажи ни забавна история зад кадър Снимахме сцената ,когато бягаме с чувалите,и когато обявиха почивка ,отивам на една пейка в мола да полегна за 10тина минутки!Аз съм раздърпан,брадясал,с широки дрехи,с черна шапка и положил глава върху един.черен чувал!Както бях притворил,очи усещам нечие присъствие отварям очи и виждам 3ма души от охраната в мола над мен и шефа им възрастен мъж облечен в сако и с радиостанция в ръка ме гледа и с назидателен тон вика”: Айде,ставай! Тук не може! Аз не се сдържах и избухнах в смях!Човека помислил,че съм някой клошар дето е влязъл на топло в мола да поспи на пейката!

Най-добрият съвет за хубава комедия Да има баланс!

Любимата ти комедия Няма как да се огранича само с една комедия,но бих изброил няколко от любимите ми: “Боговете сигурно са полудели”, “Смотаняци”, “Лъжльото” с Джим Кери, “От глупав по-глупав”, “Аматьорите”.

Накъде върви българското кино Българското кино върви във възходяща права, но с доста бавни и на моменти тромави крачки!Просто цялата система с държавното финансиране на проекти е доста субективна и порочна!И все пак съм оптимист, че нещата ще бъдат все по-добри и по-добри и най-накрая ще имаме и Ние номиниран филм за “Оскар”!

Последният филм, който гледа на голям екран и с какво те впечатли “Диада” – впечатлиха ме актьорите!

„Опасни шматки“ тръгва по кината от 19 април (петък). Режисьор е Ники Павлов – режисьорът на филма „Бай Иван“, а в останалите роли може да видите Маргарита Хлебарова, Дарин Ангелов, Ивайло Захариев, Ивайло Драгиев, Кирил Ефремов, Силвия Петкова, Елени Декидис, Венци Куцаров, Николай Дограмаджиев, Калина Иванова.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Австралия превзема Холивуд
И актьорите от континента, които харесваме. Освен Марго Роби, разбира се… Както...
Read More
0 replies on “Ники Станоев и Стоян Цветков представят „Опасни шматки“”