Орнела Мути: Промяната е женската игра

“Аз съм феминистка, която обича мъжете”, казва Орнела Мути, която има два официални брака и три деца.

Родена в Рим на 9 март 1955 г. с рождено име Франческа Романа Ривелиот, днес Орнела Мути навършва 66 години. Звезда в славните за италианското кино години, тя никога не е мечтала за главна роля в него. И може би точно за това я получава.

Актрисата е плод на любовта на неаполитанския си баща и естонка с благородническо потекло. Баба й и дядо й по майчина линия са руски аристократи, които е трябвало да напуснат Русия през 1917 г.

(Photo by Gianni Ferrari/Cover/Getty Images)


След като баща й умира, семейството живее много бедно и не може да си позволи много. Ето защо още от 13-годишна възраст момичето започва тайно да се снима като модел. Тя участва в актови фотосесии, за да помогне на майка си да издържа семейството. Когато истината е разкрита, Мути едва не е изгонена от училище, но то влиза в положението на семейството и потулва скандала. В същото време Орнела казва на майка си, че изобщо не се смущава от тялото си и е по-добре да позира в мъжки списания, отколкото да краде.

Сестра й Клавдия е тази, която я убеждава да се насочи към киното. По-голяма с 4 години от нея, тя се записва на кастинг и Франческа я придружава. Клавдия не е успяла да влезе във филма „Най-красивата жена“, но Франческа се е харесва на режисьора.

(Photo by Gianni Ferrari/Cover/Getty Images)

Тогава избира и своя псевдоним – Орнела Мути. Самата актриса признава, че преди това е имала лошо отношение към този „прякор“, но скоро променила мнението си, тъй като това й донесло късмет и успех. В същото време в обикновения си живот Мути предпочита да бъде наричана с истинското си име и рядко отговаря на псевдонима.

Феновете на филма „Укротяването на опърничавата“ са измъчвани от въпроса – имало ли е романтична връзка между Адриано Челентано и Орнела Мути в действителност? Оказва се, че да. Самата актриса призна това в интервю. Малко след излизането на филма звездата се развежда с втория си съпруг и се появяват слухове, че това е заради Челентано. Оказва се, че причината е друга, но все пак Мути се надявала Адриано да последва нейния пример и да изостави жена си. Той обаче прави избор в полза на последната.

Орнела има собствена марка бижута с магазини в Париж, Милано, Рим, Рига, Москва и Алмати. Има и присъда за укриване на данъци. В миналото си актрисата е пушила много, но днес не пие никакъв алкохол и е вегетарианец.

(Photo by Ernesto Ruscio/Getty Images for FENDI)

Говори свободно 5 езика: немски, италиански, френски, испански и английски. Издавам че никога не е изпозлвала дубльор за нито една сцена във филмите си. А любопитното е, че кариерата й продължава и до днес. Може би, защото Мути не обича да се рови в миналото, а както сама казва:

„Сега най-важното за мен е това, което става в даденият момент, аз съм свикнала да живея в днешния ден”.

През годините минава през различни експерименти във външността, като признава, че това не е случайно – „Жените обичат да се променят. Това е нашата игра”, напомня тя и изтъква, че чарът е въпрос на късмет, но е уверена: в една или друга степен го има всяка жена.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Стела Тенант сама сложила край на живота си
Близки на починалата в края на декември любимка на Карл Лагерфелд, Стела...
Read More
0 replies on “Орнела Мути: Промяната е женската игра”