От гаража до подиума

Прекалено нисък, с брада, която покрива по-голяма част от лицето му, и с тяло с десетки татуировки (някои с неподходящо съдържание) – Рики Хол не е типичният мъж модел. Ако към това добавим и хапливия му език, цяло чудо е, че кариерата му в този деликатен бизнес, където добрите обноски и леко лицемерните отношения са основен двигател, върви толкова добре. Но е факт – Рики е любимото хипстър момче, нищо че се противи на това определение.

„Откривам своето вдъхновение навсякъде – дори в децата и в бездомниците. Просто съчетавам всичко и се получава“, казва Хол, който е типичното добро момче с история. Самата тя напомня на приказките – роден в провинцията, той мечтае за шумния и забързан Лондон. Семейството му обаче няма възможност да го издържа и след гимназията Рики работи в гаража при баща си, за да вади джобните си. Никой в квартала не може да го даде за пример – има своите сблъсъци с властите заради леки провинения. Брат му е неговият спасител в такива моменти, но и за двамата е ясно, че животът на Рики няма да се развие добре, ако продължава да потиска неудовлетворението си от липсата на истинска кариера.

Шансът се появява след една разходка за шопинг по „Оксфорд стрийт“ преди около 11 години. Тогава, докато излиза от магазина на Topshop, Хол е приклещен от скаут на модели. Той му предлага да го запише в агенцията, която представлява, и дори не очаква каква ще е развръзката. Години по-късно в портфолиото си Рики има ангажименти за Diesel, TK MAXX и Paul Smith. Лично съпругът на Виктория Бекъм го одобрява за общата им кампания за H&Mx David Beckham. Хол води колонки за модни списания, в които издава своите виждания за мъжкия стил. Сред почитателите му са Джони Деп и Пийт Дохърти. И някак между другото Хол разработва свои собствени проекти и колаборации. Личният му стил го среща с култовия men grooming бранд Capitan Fawcett, с който успешно създават аромата за мъже Booze and Baccy Eau De Parfum.

Една от най-качествените бутикови марки във Великобритания в момента предлага продукти за съвременни джентълмени с характер. От една страна, част от продуктите са насочени към стабилния, осъзнат и постигащ своето мъж над 40 години, а от друга страна – по-младежките серии предлагат аромати, ориентирани по-скоро към мъжа търсач и откривател. Серията на Рики Хол и класическата серия на Capitan Fawcett притежават именно тази зрялост. Парфюмът Booze and Baccy обединява дълбокия тютюнев аромат на пожълтелите тютюневи листа, окъпани в ром, и сока от портокаловата кора, подправена с бергамонт. На втори план се усещат неповторимата персийска галбанова смола, добавяща добре подчертана тамянова нотка, и остри подправки.

Това е най-зрелия аромат, произвеждан от бранда, и със сигурност най-доброто, което може да се намери от него у нас в магазин Elephant. Парфюмът е впечатляващо дълготраен, като най-добре се възприема в периода между септември и април. Горещите летни месеци разточват ароматите в прекалено разплути граници и е добре използването му да бъде ограничено до вечерните часове. Запомнящото се ухание се превръща в любимо на мъжа, който го носи, и е достатъчно характерно, за да говори за една авантюристична същност.

Booze and Baccy Eau De Parfum на Capitan Fawcett се предлага във фирмения софийски бутик на Elephant Bookstore, както и в най-претенциозните барбър шопове и гифт кътове.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Възстановяване от La Roche-Posay
В живота често възникват ситуации, раздразващи и увреждащи кожата – драскотини, ухапвания...
Read More
0 replies on “От гаража до подиума”