Продукти:
300 г коприва
2 с.л. зехтин
1 глава лук
1 ч.л. мащерка
100 г натрошено сирене
35 г запечени кедрови ядки
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
2 яйца
250 г кори за баница
75 г разтопено масло
Включете фурната да загрява на 180 С. Бланширайте копривата в подсолена вода за 2 мин, отцедете я хубаво от водата и я нарежете на ситно.
В тиган задушете лука за 10 мин. Добавете мащерката, копривата, сиренето и кедровите ядки. Овкусете с лимоновия сок, сол и пипер. Накрая прибавете яйцата и разбъркайте.
Намажете с масло малка тавичка и сложете една кора, така че краищата ѝ да излизат извън тавата. Поръсете отново с масло и сложете втора. Повторете процедурата с всички кори без една. Изсипете копривената смес, покрийте с последната кора и загънете краищата на останалите кори навътре, за да оформите пая. Намажете с масло и печете до златисто. Сервирайте с кисело мляко.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 421
въглехидрати – 30 г
мазнини – 26 г
протеини – 15 г