Пай с коприва

Продукти:

300 г коприва

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 ч.л. мащерка

100 г натрошено сирене

35 г запечени кедрови ядки

1 с.л. лимонов сок

сол

черен пипер

2 яйца

250 г кори за баница

75 г разтопено масло

Включете фурната да загрява на 180 С. Бланширайте копривата в подсолена вода за 2 мин, отцедете я хубаво от водата и я нарежете на ситно.

В тиган задушете лука за 10 мин. Добавете мащерката, копривата, сиренето и кедровите ядки. Овкусете с лимоновия сок, сол и пипер. Накрая прибавете яйцата и разбъркайте.

Намажете с масло малка тавичка и сложете една кора, така че краищата ѝ да излизат извън тавата. Поръсете отново с масло и сложете втора. Повторете процедурата с всички кори без една. Изсипете копривената смес, покрийте с последната кора и загънете краищата на останалите кори навътре, за да оформите пая. Намажете с масло и печете до златисто. Сервирайте с кисело мляко.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 421

въглехидрати – 30 г

мазнини – 26 г

протеини – 15 г

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
„Крамър срещу Крамър“
Издателство „Кръг“ пуска на пазара ново издание на книгата на Ейвъри Корман...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *