Палитра на чувствата

В студения зимен въздух най-добре се разкриват именно такива аромати – нетрадиционни, перфектни, наситени и с характер. Да поръчваме ли „на сляпо”, без да тестваме? Отговорът еднозначно е да

За някой цветът на флакона на Bloom Profumo Di Fiori на Gucci е въплъщение на лятното слънце, за други – огнена есенна шума в обятията на пламтящ залез. Петата „цветна халюцинация“ от поредицата Bloom остава вярна на оригинала, поставяйки на пиедестал зеленината и пудрената дълбочина на есенция от тубероза, комбинирана с динамичния магнетизъм на жасмин самбак. Сюрреалистичната градина на мечтите илюстрират още текстурирани фасети на иланг-иланг. Топлина и елегантен  шлейф в красотата на обонятелната палитра вливат ирис, сантал и мускус. 

Perfect на Marc Jacobs е вдъхновен от личната мантра на Марк Джейкъбс: „Перфектен съм такъв, какъвто съм.“ Да повярва му помага татусът със същото име на китката, с който се сдобива след рехабилитация. Нотките на нарцис, ревен и бадемово мляко напомнят още веднъж колко е важно да се обичаме и да се грижим преди всичко за себе си. Дизайнът на капачката с еклектична колекция от талисманчета е малко момичешки, но сладък и забавен, както се полага на аромат за по-малката сестричка. Но не, Perfect  не е нищо, което можем да очакваме, и е всичко, което трябва да бъде. 

Idôle L’Intense на Lancome е достоен за името си. Ароматът има амбицията  да се превърне в идол за дълго време. Най-малкото защото в него е кодирано послание към всички момичета – заедно можем да завладеем света. Изградена от завладяващи текстури, композицията е мигновено разпознаваема и абсолютно незабравима, чиста и чувствена, силна и успокояваща. В основата й са три стълба – калейдоскоп от абсолют от роза от Грас и есенция от розови листенца от Испарта, жасминово трио и познатият от оригинала акорд Clean&Glow с мускусен подтон.

Je t’aime! Къде, ако не в Париж, да се отдадем на любовта от пръв поглед? Спонтанна и чувствена, прекомерна и опасна, безкрайна и безусловна, но най-вече свободна от всякакви препятствия. Нейна обонятелна интерпретация е интензивната версия Mon Paris Intensement. Обяснението в любов е немислимо без рози. Два абсолюта – от сентифолия и дамасцена, превръщат замайващия татул от оригинала във фуксия. Гордо извисявайки се като Айфеловата кула, пачули в комбинация с чувствени като целувка върху кожата кашмеран и мускус оставя усещане за пеперуди в корема.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Секси устни без игли? Да, моля!
Четири изпитани плъмпера за обем, блясък и персонализиран нюанс, улесняващи превръщането на...
Read More
0 replies on “Палитра на чувствата”