Pandemonia – най-известната латексова кукла в света на модата

Тя е висока, руса, самоуверена, с добре оформен латексов силует и кървавочервени устни. Освен това е една от най-добре пазените тайни в света на модата и изкуството.

Независимо дали сте сред стотиците й последователи в Инстаграм, или за първи път сте я забелязали как седи на първия ред със сладкото си кученце по време на Седмицата на модата в Лондон, вероятно все още нямате представа коя е тази мистериозна персона. Тя никога не отказва селфи на почитателите си и не пропуска да се появи в блясъка на прожекторите. Но коя е всъщност жената в латексовия костюм?

Запознайте се с Pandemonia Panacea – творение и алтер его на пост-поп модерен британски артист, който отказва да разкрие истинската си самоличност. Pandemonia представлява идеализиран образ на бляскава руса сексбомба в една паралелна латексова вселена. Всичките й тоалети са изработени от анонимния артист – а това е доста работа, като се има предвид, че тя всеки път изглежда различно.

Как започва всичко? „През 2008 г. вестниците бяха пълни със знаменитости. Привличаше ме идеята да създавам изкуство, което е отражение на нашето време. Хрумна ми, че най-добрият начин да се подиграя с ценностите му е, като създам своя собствена знаменитост – изкуствена и издържана изцяло в духа на консумеризма. Слаба, висока, блестяща, вечно млада и, разбира се – известна”, разкрива самата Pandemonia.

Може би си мислите, че тази женска фигура, облечена в лъскав латекс, е просто част от добре измислен маркетингов проект. Но тя е и нещо повече – идея, конструкция от митове и символи на успеха, пародия на розовия балон от повърхностни ценности и изкуствено създадените от медиите знаменитости.

Така или иначе Pandemonia вече е знаменитост сама по себе си и може да бъде забелязана на почти всички модни и светски събития, а сред нейните фенове са Кайли Миноуг и Жан-Пол Готие.

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Дона Делова

Къде магьосниците са още на власт

Освен безкрайно интересно от антропологична гледна точка  магьосничеството е и златна мина...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ