Пастет от козе сирене с мащерка и смокини

Продукти:

1 ч.ч. натрошено козе сирене

½ ч.ч. заквасена сметана

1 с.л. мед

½ ч.л. прясна мащерка

½ ч.ч. ситно нарязани сушени смокини

¼ ч.ч. филирани бадеми

Приготвяне:

В купа разбийте сиренето, сметаната, меда и мащерката до гладка смес. Добавете смокините и бадемите, по желание поръсете с още мащерка. Приберете пастета за час в хладилника, сервирайте с препечен хляб, крекери или нарязани зеленчуци.

Хранителна информация за 2 с.л.:

калории – 81

въглехидрати – 7 г

мазнини – 6 г

протеини – 3 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

„Чувствителният разказвач“, Олга Токарчук

Първата книга на Олга Токарчук след получаването на Нобеловата награда за литература...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ