Продукти:
250 г коприва
4 скилидки чесън
½ ч.ч. печени кедрови ядки
½ ч.л. сол
черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1 ¼ ч.ч. зехтин
1/3 ч.ч. настърган пармезан
Приготвяне:
Бланширайте копривата във вряща подсолена вода за 2 мин. Отцедете я, прехвърлете я в чиста кърпа и изстискайте добре водата. В блендер пасирайте чесъна, кедровите ядки, солта и пипера. Добавете копривата и лимоновия сок. Без да изключвате блендера, налейте зехтина на тънка струйка. Накрая прибавете пармезана. Сервирайте пестото с паста или върху брускети.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 65
въглехидрати – 0 г
мазнини – 7 г
протеини – 1 г