Песто с коприва

Продукти:

250 г коприва

4 скилидки чесън

½ ч.ч. печени кедрови ядки

½ ч.л. сол

черен пипер

1 с.л. лимонов сок

1 ¼ ч.ч. зехтин

1/3 ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

Бланширайте копривата във вряща подсолена вода за 2 мин. Отцедете я, прехвърлете я в чиста кърпа и изстискайте добре водата. В блендер пасирайте чесъна, кедровите ядки, солта и пипера. Добавете копривата и лимоновия сок. Без да изключвате блендера, налейте зехтина на тънка струйка. Накрая прибавете пармезана. Сервирайте пестото с паста или върху брускети.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 65

въглехидрати – 0 г

мазнини – 7 г

протеини – 1 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Bilal забива „Soul Sista” за първи път в България на сцената на A to JazZ 2023

Първото голямо име в хедлайн списъка на дванадесетото издание на A to...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.