Пиле със спанак и боб

Продукти:

400 г домати от консерва

4 пилешки гърди

2 ч.л. сушен розмарин

сол

черен пипер

2 с.л. зехтин

200 г пресен бейби спанак

2 скилидки чесън

400 г бял боб от консерва

Приготвяне:

Нарежете доматите на едро, като запазите сока. Начукайте пилешкото с чук за пържоли. Натрийте го със сол, пипер и розмарин. Изпържете го в 1 с.л. от зехтина. Извадете от тигана.

Загрейте останалото олио и задушете спанака с чесъна за 2-3 мин. Добавете боба, доматите и доматения сок, разбъркайте и задушавайте още няколко минути. Сервирайте с пилето.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 348

въглехидрати – 25 г

мазнини – 9 г

протеини – 41 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Песто с коприва

Продукти: 250 г коприва 4 скилидки чесън ½ ч.ч. печени кедрови ядки...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ