Продукти:
2 с.л. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
¼ ч.л. черен пипер
1 готов блат за пица
250 г крем сирене
1 ч.л. прясна мащерка
2 ч.ч. нарязани смокини
6 тънки резена прошуто или шунка
1/3 ч.ч. кедрови ядки
1 ч.ч. настъргано сирене проволоне
Приготвяне:
В голям тиган загрейте 1 с.л. от зехтина. Задушете лука на слаб огън за 30 мин, докато стане златистокафяв. Добавете счукания чесън и пипера, задушавайте още минута.
Загрейте фурната на 220 С. Сложете блата за пица в намазнена тава. Изпечете го за десетина минути до златисто.
Разбийте крем сиренето с останалия зехтин и мащерката, намажете блата. Отгоре разпределете лука, смокините, прошутото, кедровите ядки и настърганото проволоне. Печете още 10 мин.
Хранителна информация за 1 парче:
калории – 168
въглехидрати – 17 г
мазнини – 9 г
протеини – 6 г