Пица с карамелизиран лук и смокини

Продукти:

2 с.л. зехтин

1 глава лук

3 скилидки чесън

¼ ч.л. черен пипер

1 готов блат за пица

250 г крем сирене

1 ч.л. прясна мащерка

2 ч.ч. нарязани смокини

6 тънки резена прошуто или шунка

1/3 ч.ч. кедрови ядки

1 ч.ч. настъргано сирене проволоне

Приготвяне:

В голям тиган загрейте 1 с.л. от зехтина. Задушете лука на слаб огън за 30 мин, докато стане златистокафяв. Добавете счукания чесън и пипера, задушавайте още минута.

Загрейте фурната на 220 С. Сложете блата за пица в намазнена тава. Изпечете го за десетина минути до златисто.

Разбийте крем сиренето с останалия зехтин и мащерката, намажете блата. Отгоре разпределете лука, смокините, прошутото, кедровите ядки и настърганото проволоне. Печете още 10 мин.

Хранителна информация за 1 парче:

калории – 168

въглехидрати – 17 г

мазнини – 9 г

протеини – 6 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Роберта: Май не харесвам птиците

Някъде през 80-те години на XIX век писателят Марсел Пруст попълнил въпросник...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ