Пресни картофи със спанак и каперси

Продукти

500 г пресни картофи, нарязани на половинки

1 с.л. зехтин

2 с.л. масло

100 г спанак

2 с.л. каперси

сокът и кората на ½ лимон

Приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода за 15 мин и ги отцедете. Загрейте в тиган маслото и зехтина и запържете картофите до златисто. Добавете спанака, каперсите, лимоновия сок и лимоновата кора. Пържете още няколко мин, докато спанакът омекне, овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте като гарнитура към месо или като самостоятелно ястие.

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Мерилин и звездите на Холивуд
През нощта на 4 срещу 5 август 1962 година напусна света Мерилин...
Read More
0 replies on “Пресни картофи със спанак и каперси”