Една приказка оживява отново – историята на принцеса Сиси

Фотографии: Epic Drama

Ако сте почитатели на истинските истории, на историческите драми или да романтиката облечена в големи рокли и пищни танцови забави, то със сигурност познавате една класика – Сиси. Повече от 65 години след като легендарната трилогия с германско-френската актриса Роми Шнайдер дебютира, RTL, Story House Pictures и Beta Film решават да преразкажат историята на емблематичната кралица Елизабет на Унгария или – за младото поколение – „Сиси“.

Разкошната продукция хвърля нов, съвременнен поглед към живота на мъжкото момиче, което става императрица на Хабсбургската империя, предначертава политическата история и се превръща в легенда на киноекрана.

Ролята на императрица Елизабет, чийто литературан образ е обезсмъртен актрисата Роми Шнайдър през през 1950-те, е олицетворен по нов начин от дебютиращата швейцарска актриса от американски произход Доминик Девънпорт (Night Train to Lisbon). Историята на тази личност от кралско потекло от поколения очарова и сега е време да превземе сърцата на младите зрители – с нов и амбициозен сериал, разказан от днешна перспектива.

На въпроса, какво прави модерната версия на „Сиси“ по-различна от останалите Доминик каза:

„Не бях гледала старите филми за Сиси преди да получа ролята. Знаех, че съществуват, знаех коя е Роми Шнайдер и останалите актриси, но не ги гледах преди това. По-късно ги гледахме заедно с Яник. Но за нас беше много важно, защото нашият сериал не трябваше да е свързан по никакъв начин с филма за Сиси с Роми Шнайдер. Защото той винаги ще бъде класика и ще остане класика и е страхотен филм и всички го харесваме. Но онова, което ние се опитваме да направим тук е просто… императрица Елизабет Сиси е била важна историческа икона и жена и ние се опитваме да разкажем повече за него. И това е история, която искаш да разкажеш и сме усетили, че тази историческа личност заслужава модерна адаптация, с модерни аспекти, с които нашето поколение да може да намери връзка. И това се опитваме да направим. И няма нищо общо с останалите филми.“

Първата супер-звезда на Европа, Сиси сега навлиза в нова ера чрез тази приказка, изпълнена с интрига и копнеж. Бегрижната тинейджърка се влюбва лудо в могъщ и желан мъж, император Франц Йосиф, в чийто образ се превъплъщава германският актьор Яник Шуман (Center of My World, Charité). Но той има прикрита мрачна и опасна страна: на тази любов не ѝ е писано да се осъществи.

Сиси трябва да избере и приема предизвикателството; това е история за съзряването, за мъжкото момиче, което се превръща в уверена съвременна жена – тя ще трябва да взима трудни решения, да се справя със загуби и накрая да изпълни независимата роля на императрица.  Фокусът е върху взаимоотношенията в кралската двойка и Сиси. Известна като най-красивата жена в Европа, тя се бори срещу строгия, понакога тираничен режим, бори се за идеалите си. Любовта на живота й, Франц Йосиф, е човек с потиснати емоции, прикрити зад образа на стриктния и жесток владетел на Австро-унгарската империя.

В нашата виртуална среща с актьорите Яник каза: „Това, което мисля, че е най-интересно между връзката на принцеса Сиси и Франц по начина, по който я интерпретираме в нашия сериал е, че това не е очевидната приказка между принц и принцеса. А е по-скоро историята на един император, който трябва да реши коя ще бъде неговата съпруга, коя ще стане неговата императрица. И избираме не момичето, което би паснало на тази роля – сестрата на Сиси – а избира Сиси, момичето, от което е заинтересован, защото тя е различна. Тя е като бунтар, наивна и еманципирана по някакъв начин. И това, което харесвам в тази връзка и това, което беше важно за нас по време на снимките… Защото Сиси също се влюбва във Франц, който е един студен, премерен мъж. Този безскрупулен император. Но накрая се получи добре по наше мнение. Защото за Сиси Франц е загадка и тя иска да разбере какво се крие зад тази стена, която е поставил пред себе си. Тази стена без емоции. И начинът, по който търсят път един към друг е най-интересното в тази връзка според мен.“

За предизвикателствата в ролята актьорът каза:
„Физическата подготовка за ролята бе изцяло различно предизвикателство. Трябваше да тренирам доста различни неща и да се придържам към стриктен хранителен режим. Снимачният период бе дълъг и понякога ми беше трудно. За снимките на бойните сцени всички трябваше да се подготвим здраво. Незабравимо преживяване бе да стоим на това място и да „играем на война“. Наоколо имаше стотици статисти в бой, „горящи“ коне, експлозии и, разбира се, сложна хореография!“

Това не е исторически филм, това е универсална и вечна приказка за любовта, свободата, семейството, самоопределението и дълга, облечена в блясъка на придворната мода от 19-и век. „Сиси“ дебютира по Epic Drama в неделя, 26 декември, от 22:00 часа и ще се излъчи в три поредни недели.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Били Айлиш издава книга

Били Айлиш безспорно е музикален поп феномен на 21-ви век. Безкомпромисна и непримирима, между рекордите и...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ