Ръжен хляб с ким

Продукти:

2 пакетчета суха мая

2 ч.ч. топла вода

¼ ч.ч. кафява захар

1 с.л. ким

1 с.л. олио

2 ч.л. сол

2 ½ ч.ч. ръжено брашно

2 ¾ – 3 ¼ ч.ч. бяло брашно

Приготвяне:

В голяма купа разтворете маята в ½ ч.ч. топла вода. Добавете кафявата захар, кима, олиото, солта и останалата вода. Разбъркайте с миксер заедно с ръженото и 1 ч.ч. от бялото брашно. Добавете още брашно, за да замесите меко тесто. Месете го върху набрашнена повърхност 6-8 мин, докато стане еластично. Прехвърлете тестото в намазнена купа и го оставете на топло да втаса около час, докато удвои обема си.

Извадете тестото, оформете два самуна и ги сложете в намазнена тава, оставете да втасват още 30 мин. Изпечете хлябовете до златисто.

Хранителна информация за 1 филия:

калории – 126

въглехидрати – 26 г

мазнини – 1 г

протеини – 3 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Неда Ангелова и Адриана Янкова: Да рисуваш сънища и Шекспир
Двете илюстраторки, отговорни за луксозните издания на Шекспир – „Бурята“ и „Макбет“...
Read More
0 replies on “Ръжен хляб с ким”