Развий интуицията си

Интуицията – тя е усещането, че ще видим днес конкретен човек, за когото мислим от сутринта, че всичко върви по план, макар нагледно да е точно обратното. Родени сме с нея и парадоксът е, че именно това тъй ценно за нас сетиво е най-лесно за изкореняване. Как? Чрез крайни рационалност или емоционалност.

текст: Цветина Рангелова

Първото нещо, което интуицията прави е да внесе баланс. Не само в ситуации, а в хората и в дори във всеки един ден. Макар, че този „мускул“, който всички притежаваме бе профанизиран и подиграван толкова години, все пак е имало хора, които са се погрижили да живеят съобразно вселенските закони и са го развили, обикнали, разбрали, приели и отработили.

Започваме една „златна ера“ на душевните пробуждания и нормализирането на разговорите за тях като преживяване. В този момент книгите и информацията, с които можем да разполагаме се умножава по десет на десета степен. Затова е важно всеки да си обърне внимание в тази сфера.

Емма Луси Ноулс е авторката на „Силата на интуицията“, както и на заглавията „Ти си дъга“ и „Силата на кристалното лечение“. Емма е силно интуитивен човек, с дарбата да вижда събития преди да се случат, обожава кристали, носи много лилаво и генерално прилича на типичния пробуден млад автор. Въпреки това тя не се е разминала със своя дял „горчилка“ в живота. И именно тук е разковничето. Затова книгите ѝ са толкова емоционално достъпни за всички четящи.

А каква промяна прави с нас интуитивното живеене (каквото по принцип би било добре да бъде)?На молекулярно ниво! Клетките ни ще се регенерират, от там мислите и мозъкът ни и от там целият ни живот! Как да започнем да следваме онзи глас, усещане или видение? Как да се настроим на онази честота?

Свръзката с интуицията е все едно да се свържете с много стар познат, който не сте виждали от хилядолетие – може да бъде плашещо, но и зверски вълнуващо! Главното преобладаващо чувство след свързването с интуицията е това на развълнувано, щастливо малко дете – незаменимо!

Въпреки старателно описаните първи три глави от книгата, които са по-теоретични, отколкото преживяващи, Емма продължава предимно с практически заклинания и начини, чрез които дори най-отскубнатите от своето знание, да могат да се върнат при него още по-здрави и непоклатими.

Интуицията е едно от най-важните неща за всички, защото всяко същество я притежава – и така оцелява. Или поне така би било правилно да бъде.

Послушай интуицията си – тя е на твоя страна.“

„Всички ние, всеки един от нас е интуитивен и тайната в това да го осъзнаем е да разберем какво означава интуицията за нас.“

Защото все пак, както всички имаме различни очи, тела, костна структура, имунна система – по същия начин интуицията на всекиго е различна (и еднаква с тази на останалите). Дори преполовили книгата, оставаме с впечатление, че току що сме я започнали – колкото и да наблягаме на това, че връзката с интуицията е като един себе опознавателен процес на едно космическо ниво, няма да бъде достатъчно – за това има решение, авторката е предложила изпълняването на ритуал специално свързан с това, който се казва „Огледалце, огледалце …“.

Интуицията в кариерата, храненето, романтичния живот и развитието на личността ни – на тези теми е отдадена тази отново – красива книга! Не сме никак лишени от тъй важните – цитати.

Разбира се, както всеки наръчник работи, тук също завършваме с раздел „Грижа за Вашата интуиция“. Там намираме изключително полезната информация относно заземяването, което трябва да направим в моменти на емоционална преситеност, което разбира се пречи на нашата интуиция да се прояви пълноценно.

В заключение можем да потвърдим, че животът, живян в стрес, монотонност, без паузи, изпълнен с тривиални желания и материални мечти не е животът, за който хората са предназначение. Как ли сме стигнали до тук? Може би никога няма да разберем, но едно е сигурно – интуицията ще ни поведе, ако ѝ позволим. И ще се усетим, че всъщност много пъти точно тя ни е водила през пътеките на живота, където сме успели да се изгубим достатъчно, за да се променим, но не и напълно.

Връзката с вселената е връзката с душата. А душата комуникира с тялото ни чрез интуицията, чрез вътрешни глас и усещанията в стомаха. Ако искаме да се свържем. с когото или каквото и да било, е нужно да се свържем със себе си по онзи начин – просто да слушаме.

Може би има много какво да ни каже.

Книгата „Силата на Интуицията“ на Ема Люси Ноус е част от селекцията англоезична литература на Elephant Bookstore, която може да намерите на ул. „Цар Иван Шишман“ 31 и тук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Животът на Исабел Алиенде в нов минисериал
Писателка, феминистка, едно от най-ярките пера и най-силните гласове на съвременната литература...
Read More
0 replies on “Развий интуицията си”