Роден да купонясва, принуден да работи

Съветите на Бронсън ван Уайк за добро парти

20-минутно правило

В модерните времена е все по-трудно да задържим вниманието си за дълго време. Уверете се, че на всеки двайсетина минути ще бъде добавено нещо ново към фиестата. Сменете музиката, приглушете осветлението, вдигнете тост, поднесете шотове с текила, нарежете торта. Новите случки на 20 минути са антидот срещу скуката. Приемете го като стратегия за спечелване на любопитството.

Задълженията на добрия гост

Първото задължение на добрия гост е максимално бързо да отговори на поканата и да каже дали ще присъства или не. Ако вече сте на фиестата, никога не се оплаквайте от храната. Оставете телефона си, бъдете проактивни и внимателни. Прекарайте 5 минути с човека, на когото другите не обръщат особено внимание. Най-добрият подарък, който може да направите на своите домакини, е да се появите 15 минути по-късно от обявения час, но никога половин час след това.

Осветлението е всичко

Доброто осветление е подарък за всички гости, защото всеки обича да изглежда добре. Осветлението е някъде по средата между науката и изкуството. Повярвайте ми, осветлението, което прави гостите да изглеждат максимално добре, е една от основните разлики между професионалните домакини и аматьорите. Най-безотказно действа правилото три различни източника на осветление от три различни посоки и в три различни цвята. Хората трябва да бъдат осветени отдолу, отгоре и отстрани.

Пазете нервите си

Никой няма монопол върху перфектността. Всъщност в „грешките“ се съдържа и най-голямата човечност в случая. Дзен философите ни съветват „да носим живота като лека дреха“ и това е чудесен съвет, особено за организатори на купони. Ако някой гост ви се обади в последния момент да отложи, защото детето му се е разболяло, подходете с разбиране. Ако фурната ви се развали и не можете да приготвите плануваното ястие, поръчайте веднага суши и започвайте да наливате саке. И помнете, че гостите ви искат и вие да се забавлявате с тях, а не да режете чесън в кухнята. Подгответе се така, че да не ви се налага да се занимавате с подробности в последния момент. Ако нещо се провали, никога не се оплаквайте и никога не се обяснявайте. Чувството за хумор и искрена топла усмивка са най-доброто спасение в повечето ситуации.

Spread the love
Written By
More from admin
Ален Делон: Тихо, Самураят е в последната си роля
или си приятел, или си предател През пролетта на 1956-а се завръща...
Read More
0 replies on “Роден да купонясва, принуден да работи”