Продукти:
2 консерви нахут
2 скилидки чесън
1 ч.л. настърган джинджифил
1 стрък селъри
1 глава лук
сокът от 1 лайм
3 с.л. зехтин
1 ч.л. къри
няколко стръка пресен кориандър
сол
Приготвяне:
Смесете зехтина, сока от лайм, счукания чесън, джинджифила, тънко нарязаните лук и селъри, кърито и щипка сол. Добавете едната консерва нахут и намачкайте до получаването на кремообразна смес. Изсипете останалия нахут и нарязания кориандър, разбъркайте. Сервирайте салатата с пълнозърнест хляб или с листа маруля.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 300
въглехидрати – 37 г
мазнини – 13 г
протеини – 11 г
Spread the love