Солени целувки, дар от боговете

Ароматът Gaultier Divine на JPG оставя усещането, че светът е в краката ви. Не е ли мечта да бъдете накарани да се почувствате като богини!

В навечерието на утрешния ден, мадони от днес, диви от старата школа и съвременни кралици, съединявайте се! Мина времето, когато обществото казваше как да се държите. Време е да се освободите от клишетата на пола и да създадете собствени правила, пишейки книгата на живота. Свобода, равенство и многолика женственост без задръжки. Едва ли Жан Пол Готие е почитател на Интернационала, но това не му пречи да ознаменува правото на жените да бъдат различни и уникални. Макар да прекрати кариерата си, ужасното дете на модата продължава да изненадва с дух на провокация и гениалност в парфюмерията. Някога замисляли ли сте се колко цени дизайнерът сладострастните извивки на женското тяло и най-вече страстта, с която го облича и съблича? (Спомнете си коничното бюстие на корсета на Мадона по време на турнето ѝ Blonde Ambition, което се превърна в провокативен попкултурен символ.) Не търсете по-далече от последния му аромат. По средата между богиня и икона, Gaultier Divine, изглежда, идва от другаде.

Писмо в бутилка

Хипнотизиращият визуален разказ на рекламната кампания започва с отваряне на тежките позлатени врати на епична вселена към митично слънце, поставено в сърцето ѝ. Заобиколена от своя двор себеподобни, сред които и русалка, златна богиня се забавлява, разклащайки бутилка с миниатюрен кораб, който се носи по вълните под знамето Le Male Elixir (мъжкото алтер его на Gaultier Divine). Също като сирена от древногръцките митове тя примамва моряците. Камерата се приближава и корабът става в реален размер. Изглежда, капитанът с неустоим сексапил e привлечен от нейните песни и чар, без да може да се приближи до нея. Сюжетът, сюрреалистичен и зрелищен, е в тон със слогана на Gaultier Divine: „Аз съм жена, какво може да бъде по-божествено?“ Но в крайна сметка какво изобщо означава божествено? Да бъдете себе си. Така че ако имате достъп до това състояние на съществуване, вие сте божествени. И другите го виждат.

Нещо гурме, нещо флорално и нещо солено

Страстта към създаване на красота и вълнението от невидимото на парфюмериста Куентин Биш са пословични. Използвайки опита си, маестрото прибягва до ефект, предназначен да изненада, и педантично приложена хореография. Идеята му е да създаде аромат като разговор между две противоположности. Изборът на цвете пада върху лилията. Немного често срещана съставка в парфюмерията, тя не иска разрешение да каже това, което има да каже, а разкрива своя сладострастен характер в компанията на други бели цветя. Контрапункт на слънчевите ѝ фасети са перфектно разбити целувки, претворени от ванилия и бензоин. Десертът – ефирен и почти прахообразен, пухкав и много вкусен, ви кара да искате да го опитате на вкус. Напрежението между двата акорда е прорязано от солената вибрация на морски бриз. Стълкновението между тях не е случайна експлозия в епруветка, а молекулярен сблъсък с гръм и трясък. Резултатът – неподражаем, пристрастяващ, завладяващ и просто божествен, украсява сетивата. И да, няма съмнение, че Gaultier Divine е на път да надмине оригинала Classique, създаден преди 30 години.

Златна ера в божествен свят

Кой би могъл да е по-божествен за великолепното тържество Gaultier Divine? Отговорът е очевиден – Яра Шахиди с афроамерикански и ирански корени и многобройни таланти: актриса, модел, активист, защитник на социалната справедливост. Изцяло отдадена и перфектно въплъщение на ценностите на марката, като една от най-влиятелните тийнейджърки на списание Time за 2016 г. и създател на платформата Eighteen x 18, насърчаваща младите хора в САЩ да гласуват, тя подкрепя правото на всяка жена да се чувства красива, уникална и горда от различията си. Къдрокосата муза на Gaultier Divine е заобиколена от други божества, защото звездата не блести сама. Образувайки общност, Лола Родригес, Тандо Хопа, Тес Макмилан, Джанет Джъмбо и Ана Елиза де Брито защитават индивидуалността и приобщаването. Благословете се с този небесен аромат тук и сега и прегърнете божествената си женска енергия, празнувайки това, което сте в действителност.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Разкошни мигли от Dior
Може ли немного дълги и прави мигли да станат по-изразителни без извивачка?...
Read More
0 replies on “Солени целувки, дар от боговете”