Новата колекция на Schiaparelli е празник за очите

Седмица на висшата мода без Даниъл Роузбъри и Schiaparelli просто не е седмица на висшата мода. Творческият директор на италианската марка не лежи на стари лаври и не разчита само на вече добре познатите елементи, по които веднага разбираме, че пред очите ни стои тоалет на Schiaparelli.

Първата визия веднага ни препраща към някой френски будоар от 40-те благодарение на подаващия се корсет досущ като от снимките на Хорст П. Хорст, а силуетът напомня на следвоенната мода от края на десетилетието. Обувките са очевидна препратка към модела Pilgrim на Ив Сен Лоран, създадени от Роджър Вивие за роклите, вдъхновени от творбите Мондриан.

За да разнообрази, този път Роузбъри ни връща към 80-те. В колекцията присъстват рефернции към емблематичното сако на Ив Сен Лоран, вдъхновено от картината с ирисите на Ван Гог, и въобще стилът, проповядван от дизайнери като Лоран, Клод Монтана и Тиери Мюглер през този период. Но също както и в предишните колекции, творческият директор на Schiaparelli използва големи шапки (вероятно вече сте обърнали внимание на модела с лавандулата, поставена върху периферията), метални елементи, облакоподобни образувания от тафта и подчертана талия. Насладете се!

И няма по-добър начин да завършим настоящия коментар от мемето на любимия ни Инстаграм акаунт @ideservecouture.

Spread the love
Tags from the story
More from Ина Иванова
Зендая с прекрасна винтидж рокля на премиерата на „Euphoria“
2021 определено беше годината на Зендая. Дори да говорим само за червения...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *