Новата колекция на Schiaparelli е празник за очите

Седмица на висшата мода без Даниъл Роузбъри и Schiaparelli просто не е седмица на висшата мода. Творческият директор на италианската марка не лежи на стари лаври и не разчита само на вече добре познатите елементи, по които веднага разбираме, че пред очите ни стои тоалет на Schiaparelli.

Първата визия веднага ни препраща към някой френски будоар от 40-те благодарение на подаващия се корсет досущ като от снимките на Хорст П. Хорст, а силуетът напомня на следвоенната мода от края на десетилетието. Обувките са очевидна препратка към модела Pilgrim на Ив Сен Лоран, създадени от Роджър Вивие за роклите, вдъхновени от творбите Мондриан.

За да разнообрази, този път Роузбъри ни връща към 80-те. В колекцията присъстват рефернции към емблематичното сако на Ив Сен Лоран, вдъхновено от картината с ирисите на Ван Гог, и въобще стилът, проповядван от дизайнери като Лоран, Клод Монтана и Тиери Мюглер през този период. Но също както и в предишните колекции, творческият директор на Schiaparelli използва големи шапки (вероятно вече сте обърнали внимание на модела с лавандулата, поставена върху периферията), метални елементи, облакоподобни образувания от тафта и подчертана талия. Насладете се!

И няма по-добър начин да завършим настоящия коментар от мемето на любимия ни Инстаграм акаунт @ideservecouture.

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Ина Иванова

Оскари 2022: Цветове и блясък по време на война

След завръщането си в Dolby Theatre от 94-тите награди „Оскар“ се очаква...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.