Селена Гомес: Без фалшиви усмивки, смешна до сълзи

Много време мина, откакто Селена Гомес беше тийн звезда. Днес ние я възприемаме като доста сериозен човек със силен афинитет към мистерии… И се срещаме с нея по повод втория сезон на хитовия сериал Only murders in the Building.

Селена Гомес не пееше ли тийнейджърски песни за любов и приятелство? Не скачаше ли в разни реклами и тийн шоута облечена в неонови дрехи? Помня, когато беше в София, за да снима филма „Бягство“ с Итън Хоук, пред хотела й в центъра всяка вечер купчина хлапета крещяха неистово „Се-ле-на, Се-ле-на“ все едно сме на футболен мач. Точно в онзи момент никак не харесвах Селена Гомес. Но малко преди ужасяващия „Бягство“ да удари киносалоните, Селена направи няколко добри хода: снима се в Spring Breakers – разбиваща на пух и прах жанра на тийнейджърската драма похотлива крими история с четири момичета, дело на провокативния Хармъни Корин, призна, че страда от лупус – автоимунно заболяване, и се оттегли от публичния живот. Някъде там се раздели и с Джъстин Бийбър, което в моите очи е плюс за нея.

Селена изкара един нелош музикален албум – може би малцина знаят, че тя започна кариерата си като музикална звезда, и участваше в няколко филма с гласа си. Освен това имаше връзка с Ейбъл Тайсфайе или The Weeknd за кратко. Това беше и периодът, в който Гомес заряза фалшивата усмивка, разкара социалните мрежи (за кратко, може да я откриете в Instagram, където пуска уникално смешни видеа), махна неона и смешните блузки от гардероба, отряза косата си и влезе в света на сериозните големи хора. А какъв по-добър начин да те възприемат именно като сериозен човек и актьор от… комедията.

Никога не съм вярвала, че Селена Гомес има комедиен талант, но се оказа, че дълбоко съм грешила. Селена Гомес е смешна до сълзи в цялата си сериозност на екрана  и го доказва вече втори сезон с една от най-добрите комедийни мистерии – Only Murders in the Building или „Само убийства в сградата“. Избрана е лично от Стийв Мартин и неговия верен другар Мартин Шорт. Пандемия е и затова прослушването й е по Zoom. Първата им среща на живо е, когато шоуто вече има зелена светлина и екипът се събира да чете сценария „на маса“.

Only murders in the building направи премиера още миналата година, а през тази и с втория си сезон вече е част от каталога на Disney+ и ако сте почитатели на сър Артър Конан Дойл или Агата Кристи, то този сериал е задължителен за вас. По идея на Стийв Мартин, Only murders in the building събира три типажа – лудия, консервативния и милениалката, за да забърка вкусна манджа с грозде, която сблъсква поколенията, завърта едно съмнително убийство и добавя щипка смях. Другият голям плюс на сериала е дълбокият поклон, който прави към един от величествените градове в света – Ню Йорк.

Благодарение на екипа на Disney+ имах възможността да се срещна с актьорите от сериала. Да, Селена, Стийв и Мартин – любимото ми крими трио, и аз говорихме цели 15 минути по Zoom. А със Селена конкретно обсъждахме какво я привлича в мистериите и защо участието на Кара Делевин във втория сезон на шоуто е доста добра идея. Имам приятното усещане, че когато Селена дойде отново в България, аз ще съм сред агитката, която вика пред хотела: „Се-ле-на, Се-ле-на!“

Първо да споделя, че съм фен на Only Murders in the Building! И миналия сезон, и този сезон, много ви обичам и съм суперразвълнувана, че се виждам с теб, Селена!

Настина ли? Благодаря ти много!

Ти имаш ли любим момент от първия сезон на сериала?

Една част от първи сезон, която никога няма да забравя, е сцена, където персонажът ми отива към Чарлз (персонажа на Стийв) и казва: „Знаеш ли, трябва да пробваш да не си толкова злобен.“ И се приближавам към него, добавяйки: „Струва ми се, че и ти го искаш.“ Беше много смешен момент.

А имаш ли любим момент от втория сезон? И какво харесваш най-много в развитието на персонажа си между двата?

Много харесвам сцените, където сме тримата – аз, Стийв и Марти (Мартин Шорт – б. р.), или само аз и Марти, просто си седим без екшън движения и сме потънали в сцената. Но освен това един от любимите ми моменти от втория сезон е, където с Марти правим доста добра физическа комедия… тичаме наляво-надясно… не искам да казвам точно какво правим, за да не ви издавам сюжета.

А какво беше да работиш с Кара (Кара Делевин – бел. ред.)?

Ооо, беше толкова забавно! Тя е направо невероятна в сериала. Познаваме се откакто бях на 15 години, така че двете си имаме история, много спомени заедно и се харесваме много. Затова всичко беше лесно и приятно. Що се отнася до персонажите – според мен се стиковаха много добре и бях щастлива, че работихме заедно. На нея се дължи това стиковане, да ти призная, тя е просто роден талант.

Какво според теб прави Only murders in the building различен от други криминални сериали? Защото жанрът криминални мистерии е най-популярният.

Така е, но другите криминални сериали нямат двама легендарно известни актьори и още един човек, който свири на банджо!

Освен това сериалът не таргетира само една група зрители, а може да се гледа на всякаква възраст – това не е често срещано като цяло. Не е за малки деца, но и не е само за тийнейджъри, а става и за големи хора, дори възрастни… не знам.. И да, страхотно е да видиш всички тези толкова различни иначе хора на едно място. Обединени от нас. Наистина е страхотно.

Твоят персонаж се е развил доста от първия сезон досега. Как виждаш тази еволюция в контекста на реалния живот и на това как твоят образ вижда миналото си?

Мисля, че в първия сезон Мейбъл (образът на Селена в сериала – б. р.) определено беше по-затворена – опитваше се да разнищи това, което я гнети дълго време. И по естествен начин чрез работата върху сериала и заснемането му, и заради това, че работех със Стийв и Марти, в края на краищата намерих ритъма си с Мейбъл и установих, че тя наистина е еволюирала. Беше много забавно да развия тази идея и мисля, че ще става все по-добре и по-добре. Но още се уча и се надявам, да стискаме палци, че се справям добре… Не знам.

Какво харесваш най-много в персонажа си и какво не?

Аз всъщност много харесвам Мейбъл и посоката, в която е поела. Но най-любимото ми май е балансът – аз съм човекът, който казва на другите двама – Стийв и Марти  „Не, не казвай такива неща“ или „Не, не прави еди-какви-си неща“. Забавно е да бъдеш по средата между Стийв и Марти, докато те се дърлят, защото е много специфичен тип комедия. Не знаех, че го умея, докато не се събрах с тях двамата.

Ти имаш милиони последователи – в живота и в социалните мрежи, чувстваш ли понякога напрежение, че трябва да си модел за подражание за тях?

Ами не се възприемам като модел за подражание. И не бих насърчила никого да живее по начина, по който аз живея. По-скоро се опитвам да направя най-доброто от това, с което разполагам, и наистина не ми е трудно да ме е грижа за хората или да ме е грижа за това, което другите виждат, и това, което мога да им дам. Та… да, опитвам се да бъда най-добрата версия на себе си и се надявам на най-доброто.

И последен въпрос – дали си била запалена по сериал, който си гледала нонстоп, както аз гледам Only Murders in the Building?

Бях се пристрастила силно към „Наркос“, докато излизаше. Също така много обичам и „Озарк“.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Пънк и ноар от нафталина
Ясно е, че всичко ново е добре забравено старо… В последно време...
Read More
0 replies on “Селена Гомес: Без фалшиви усмивки, смешна до сълзи”