Шакира и Жерар Пике: Кой е виновен за края

Те бяха една от най-обичаните и стабилни двойки в света на футбола, но всичко приключи с изневяра. Защо изчезна любовта, търсим в следващите страници

Богати, красиви, успешни, с широки холивудски усмивки, Жерар Пике и Шакира се превръщат в сензация където й да се появят. Страстта помежду им сякаш изтрива почти 10-годишната разлика във възрастта (в полза на колумбийската певица). Децата им – русолявите ангелчета Милан и Саша са като въплъщение на съвършенството. Семейство, което няма за какво да мечтае повече. Или почти?

В началото на лятото медиите в Испания гръмнаха с пикантната новина, че идилията е нарушена. Раздяла – Шакира и Пике пуснаха общо обявление за края на връзката си. Развод няма да има само, защото те така и не се венчаха за 12-те години, в които бяха семейство. Типично по водолейски и двамата предпочетоха свободата в любовта пред оковите на брака. Подялбата на имотите е наложителна, но тя едва ли ще е чак толкова страшна. Всеки има достатъчно от тях. Грижата за децата – за сега те остават при майка си, но разбира се, връзката с баща им е гарантирана. Също както и драмите, които ще преследват двамата вече бивши влюбени, които слагат край на отношенията си след много любопитни обстоятелства.

Изневяра и ревност

това са темите, които преследват Шакира и Пике откакто се разгласи, че връзката им е в криза. За такава се чуваше поне няколко пъти по време на 12-годишното им съжителство, но често драмата бе преписвана на певицата. Без да крие своя горещ темперамент колумбийката признаваше, че умее да събужда дяволите на партньора си. А те се изразяват в ревност и желание за контрол.

„Жерар не обича да ме вижда в компанията на други мъже в клиповете ми. Не ми позволява да се снимам с тях. Много е консервативен. Това е необичайно, защото той е много млад, а всички знаят колко разкрепостено е младото поколение. Но ето, истината е, че той е изключително консервативен“, признава певицата в интервю по времето, в което излизат някой от най-сексапилните й парчета.

Ревността на Пике избуява дори в дуета на жена му с палавата Риана. Парчето става тотален хит не само заради звученето си, в което се сливат гласовете на две от най-харесваните певици в света, но и заради доста провокативния им клип. В него, облечени оскъдно, двете диви вплитат тела и танцуват така, че събуждат и в най-консервативните музикални фенове желания да ги докоснат, точно както самите певици го правят една с друга. Химия, игра или нещо повече, но видеото предизвиква такъв широк отзвук в момента, в който излиза на пазара, че атаките към изпълнителките са в посока тяхната „объркана“ сексуалност.

„Тя е една от най-сексапилните жени на планетата. Научи ме на великолепни танцови движения по време на снимките. Всичко беше много сладко“, признава Шакира през 2014 г. по адрес на колежката си.

За да стане възможно снимането на клипа обаче Шакира иска разрешение от Жерар, когото преди това описва като човек, който държи да пази територията си и никак не е склонен да приема тази страна на кариерата й.

„Преди да започнем работа го попитах. Трябваше да получа съгласие за всичко, защото той е супер ревнив. Има силно чувство за собственост. Всичко трябва да е под неговия личен контрол“, пояснява изпълнителката.

Заради тези епизоди, които неизменно носят напрежение в младата двойка, в последните години не е особено изненадващо, че Шакира преориентира своите публични изяви. Разбира се, стилът й и артистичните й превъплъщения също претърпяха промени. По-малко плът, по-малко флирт с публиката, по-малко от онази жизнена палавост, която преди това омайваше мъже и жени. Съзряване, но и потискане на сексуалността, които без съмнение водят до промени и в живота на твореца.

„Двамата се разделиха още в началото на годината, но признаха за това чак сега. Не живеят под един покрив от три месеца“, издадоха близките им, когато се разчу за проблемите в семейството.

Изневярата бе само капката, която преля чашата на търпението помежду им. Унижението да чува от познати и приятели, че бащата на двете й деца се подвизава из нощни заведения в компанията на 20-годишни красавици със сигурност не бе лесно за преглъщане. А разкритието, че Жерар вече я е заменил съвсем зарови мира в задния двор на имението им в Барселона.

Един проблем никога не идва сам

гласи популярна максима, която се повтори и в живота на певицата. След съкрушителните разкрития за тайния живот на Пике Шакира бе приета в болница с паник атака. Звездата останала под наблюдение за 24-часа заради силно сърцебиене и гадене. Седмица преди да обяви раздялата си с футболиста пък баща й Уилям Мебарак Шадид бе приет за лечение след опасно падане и удар в главата. 90-годишният колумбиец претърпял серия от наранявания, заради които дори изгубил част от когнитивните си умения. Уилям трябвало да учи да произнася някои думи наново, а възстановяването му е в болнична среда.

„Благодаря на всички, които ми писаха, за да изразят подкрепата си“, публикува по повода звездата и с това даде още яснота около кризите, в които се намира в момента личния й живот.

Разбира се, след тази злополучна серия медиите в Испания успяха да изровят още от трудностите, които певицата се налага да преживява. Сред тях са загуба на големи суми пари от авоарите й, които инфлацията и лоши инвестиции успяват да пометат още през периода 2020-2021 г. Тогава именно се започва и силното обтягане на отношенията между нея и любимия й мъж. Причината е, че Пике, който вече вижда края на своята кариера във футбола, решава да се насочи към бизнес начинания и да поиска подкрепа за това от нейните милиони. Едно от неуспешните му решения е свързано със строителството, което именно претърпява най-големи поражения в инвестиционния сектор заради рязкото покачване на цените на суровините. Загубите никак не са по вкуса на любимата му жена и когато Жерар идва с планове за нови бизнеси, получава отказ.

„Той се надяваше да покрие щетите с успешни сделки след кризата, но когато поиска от Шакира пари за това, семейството й му отказа. Двамата никога не са имали общ бюджет. Всичко са делили на половина в разходите си. Тя оставя своите финансови дела на своето семейство и напълно се доверява на преценката им. А след предишното фиаско никой нямаше вяра, че това са добри предложения“, разказва близък до певицата, давайки яснота за една от невидимите нишки в раздялата на двойката.

Макар парите да не са били проблем за никого от двамата – личното състояние на Шакира наброява 350 милиона долара, а това на Пике е около 70 милиона долара, изглежда все пак смяната на ролите в семейството, в което има и други разминавания е оказала своето зловредно влияние, за да се стигне до този тъжен финал.

10 години разлика

звучат също като аргумент певицата и футболистът да се разминат в своето възприятие за света.

Макар да са родени на една и съща дата в знака на свободолюбивия Водолей, Шакира и Пике винаги да били крайно различни.

Още от момента на запознанството си през 2010 г,, когато снимат клипа към парчето Waka Waka – химна на световното по футбол, помежду им пламват искри. Футболистът буквално е омагьосан от колумбийската красавица и успява да намери телефонния й номер през свои приятели. И какво мислите й казва, когато й се обажда?

„Отборът ми още не беше заминал, а тя вече беше в Африка за откриващата церемония. И това, което ми хрумна на я питам беше – как е времето?“, разказва след години Жерар сконфузния момент. Понеже трябвало да намери причина да му е важно, продължил глупавия въпрос, че се интересува за това, защото се колебае дали да си вземе яке. И бил крайно изненадан, когато като почти професионален метеоролог Шакира му дала съвсем точно и конкретни параметри какво да очаква. Тогава, за да „изпроси“ нова среща с нея, Жерар обявява, че много ще се радва да я види на финалната церемония, когато тя отново трябва да излезе на сцената. И изглежда именно с този хъс да се яви като победител на тази уговорка го кара да избута целия тим на Испания до златните медали.

Оттам насетне двамата започват доста дискретни срещи из Барселона. Певицата прекарва повечето време зад океана, но любовта я кара да се появява все по-често в Испания и в крайна сметка това я разкрива. В края на футболния сезон 2010-2011 тя сияе от трибуните на стадиона Ноу Камп, докато любимият й събира овации за блестящото си представяне и заслужава милионите в банковата си сметка. А часове по-късно всички папараци са по петите им, за да запечатват една страстна и много бурна любов.

Едва година по-късно тя дава и първия си плод. Шакира ражда сина си Милан през 2013 г., а малкият Саша се появява през 2015 г. Растящото й семейство изцяло поглъща грижите й, а Пике не крие колко е впечатлен от нейните силни майчински качества. Подчертава ги публично при всяка възможност, макар двойката така и да не подхваща темата, която вълнува силно техните почитатели. А именно

Кога ще има сватба?

Това е въпрос, който стои на дневен ред при всяко интервю на колумбийската звезда. Все пак Шакира веднъж вече е била пред венчило – с аржентинеца Антонио де ла Руа, син на президента. Връзката им продължава повече от 10 години, в които кариерата на красивата певица е в своя възход. Антонио дори настоява в съдебни дела, които пуска след години към нея, че тя се е възползвала от неговите контакти и имидж, за да достигне до сегашното си положение. Искът му е за главозамайващите 250 милиона долара.

Дали потърпевша от този натрапчив епизод от миналото или поради естествената и нужда да се чувства свободна, но за всички години с Пике, Шакира никак не се надява да получи годежен пръстен. В телевизионно шоу през 2020 г. дори заявява категорично пред водещия. „Ако трябва да съм честна, бракът ме плаши до смърт“, с което приключва толкова пикантната за феновете си тема.

Е, явно страховете й не са свързани само с брачните окови, но и с това, което обичайно преследва двойките, които решат да ги разкъсат. Подялбата на имоти, битката за попечителството върху децата, мръсните тайни, които неминуемо излизат наяве, когато изчезне добрия тон. Последното вече бе загатнато в статия на вестник Marca, в която близки до Пике обявяват, че футболистът се чувства предаден от бившата си. Защо, след като той е този, който пръв поглежда встрани? Тяхната версия е, че Жерар е уязвен от факта, че бившата му жена говори открито за сътресенията, които преживява в раздялата им, като така печели симпатия и подкрепа от обществото, докато самия той е нарочен за измамник.

„Неговата защита е, че двамата са разделени, когато започна да се вижда с други жени, но сега целият свят е настръхнал срещу него заради спекулациите за изневяра“, защитават футболиста неговите близки. Те намекват и факта, че Шакира доста умело играе ролята на жена с разбито сърце, макар още в края на февруари двамата с играча на „Барселона“ да не живеят под един покрив и единственото общо помежду им да са техните синове.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Надя Костова
Аз съм NOA
Логичното развитие на дългогодишната ни емоционална връзка с кафето доведе до раждането...
Read More
0 replies on “Шакира и Жерар Пике: Кой е виновен за края”