Шия на Нефертити с Biologique Recherche

Причините френската луксозна козметика да е една от най-добрите в света са повече от достатъчни. Ако имате нужда от още една, за да се влюбите в марката безусловно, не търсете повече. „Сляпата неделя” идва с лентовата маска против птоза с лифтинг ефект Platysma

Не съм дерматолог, а още по-малко пластичен хирург, но съм жена, която се бори с увисването на долната трета на лицето. В момента jeck (терминът е компилация от jawline и neck), или месестата част между челюстта и шията, е горещият картоф в естетиката. Макар на хоризонта да не се мяркат (засега) гуша на пеликан и „джобове” от двете страни на брадичката, определено съм обезпокоена. Особено след като приятелка ми подхвърли саркастично: „Изглеждаш супер, но трябва да поработиш над шията.” Старая се и още как, но явно недостатъчно. Постигането на профил ала Нефертити не е толкова лесно най-малкото защото изисква внимание и към платизмата. Наричат я мускул на младостта неслучайно. Тънък и подвижен, той поддържа една от най-деликатните зони на тялото изпъната. Ако сметна колко маски, инжекции, радиочестотен микронидлинг и тредлифтинг е преживяло лицето ми и колко шията, бройката няма да е в нейна полза. И ако възрастта е естествен процес, не така стои въпросът с лошата стойка и синдрома на технологичната шия. Казано простичко, повечето часове пред екрана избутват главата напред, причинявайки напрежение и ограничавайки притока на кръв. Това от своя страна пък води до липса на мускулен тонус, загуба на мазнини и костна маса и отпусната кожа, а оттук и по-слабо изразена челюст. Силата на закона на Нютон, усилена от тежестта на бюста, допълнително натоварва платизмата, за която стана дума. Тъй като не е прикрепена към костна тъкан, тя е крайно подвижна и има свойството да се разтяга и да губи еластичност. И така – какво може да направите по въпроса, ако искате да се обзаведете с новите скули, както вече наричат линията на челюстта, да намалите ъгъла на кожата под брадичката и да омекотите признаците на tech neck от рода на „пръстените на Венера”, тоест напречните бръчки на шията?

Това, което всеки бюти експерт ще ви препоръча, е последната иновация на на Biologique Recherche –  марка, в чиито продукти се кълна. Лентовата маска за долната трета на лицето Platysma, съчетаваща борба с гравитацията и птозата в една стъпка, е вдъхновена от медико-козметична лифтинг техника. Контурите на лицето са предефинирани, обемите – по-хармонични, а линията на челюстта – ясно дефинирана. След като тествах маската, съм двойно впечатлена в моментален и дългосрочен план. Още механичният ефект вдига летвата. Разтегливата структура (маската е от високоеластична тъкан, смес от целулоза и вискоза) не само се адаптира  перфектно към формата на лицето, но и плътно приляга към зоната под брадичката. Компресията може да се оцени на 6+: никъде не дърпа, не стиска, само стяга. Но силата на Platysma на Biologique Recherche е не само в това, а и в трите платформи: против птоза (пептиди от бяла сладка лупина, средиземноморски сламец, морски екзополизахариди), лифтинг (червени водорасли, плодове от дървото тара, маниока), стягаща (черна боровинка, ръж).

Да, комплектът с 10 броя Platysma на Biologique Recherche струва 550 лв., но предпочитам да платя тази цена, за да използвам маска, която наистина работи и ме прави щастлива, макар че едва ли има диплома на психотерапевт. Вие също ще я харесате. И-де-ал-на! Може да я използвате като SOS терапия, а може и като курс, за да закрепите резултатите. 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Приказка за много доброто момиче
Имало едно време едно лошо момиче (It’s so good to be bad!),...
Read More
0 replies on “Шия на Нефертити с Biologique Recherche”