Шия на Нефертити с Biologique Recherche

Причините френската луксозна козметика да е една от най-добрите в света са повече от достатъчни. Ако имате нужда от още една, за да се влюбите в марката безусловно, не търсете повече. „Сляпата неделя” идва с лентовата маска против птоза с лифтинг ефект Platysma

Не съм дерматолог, а още по-малко пластичен хирург, но съм жена, която се бори с увисването на долната трета на лицето. В момента jeck (терминът е компилация от jawline и neck), или месестата част между челюстта и шията, е горещият картоф в естетиката. Макар на хоризонта да не се мяркат (засега) гуша на пеликан и „джобове” от двете страни на брадичката, определено съм обезпокоена. Особено след като приятелка ми подхвърли саркастично: „Изглеждаш супер, но трябва да поработиш над шията.” Старая се и още как, но явно недостатъчно. Постигането на профил ала Нефертити не е толкова лесно най-малкото защото изисква внимание и към платизмата. Наричат я мускул на младостта неслучайно. Тънък и подвижен, той поддържа една от най-деликатните зони на тялото изпъната. Ако сметна колко маски, инжекции, радиочестотен микронидлинг и тредлифтинг е преживяло лицето ми и колко шията, бройката няма да е в нейна полза. И ако възрастта е естествен процес, не така стои въпросът с лошата стойка и синдрома на технологичната шия. Казано простичко, повечето часове пред екрана избутват главата напред, причинявайки напрежение и ограничавайки притока на кръв. Това от своя страна пък води до липса на мускулен тонус, загуба на мазнини и костна маса и отпусната кожа, а оттук и по-слабо изразена челюст. Силата на закона на Нютон, усилена от тежестта на бюста, допълнително натоварва платизмата, за която стана дума. Тъй като не е прикрепена към костна тъкан, тя е крайно подвижна и има свойството да се разтяга и да губи еластичност. И така – какво може да направите по въпроса, ако искате да се обзаведете с новите скули, както вече наричат линията на челюстта, да намалите ъгъла на кожата под брадичката и да омекотите признаците на tech neck от рода на „пръстените на Венера”, тоест напречните бръчки на шията?

Това, което всеки бюти експерт ще ви препоръча, е последната иновация на на Biologique Recherche –  марка, в чиито продукти се кълна. Лентовата маска за долната трета на лицето Platysma, съчетаваща борба с гравитацията и птозата в една стъпка, е вдъхновена от медико-козметична лифтинг техника. Контурите на лицето са предефинирани, обемите – по-хармонични, а линията на челюстта – ясно дефинирана. След като тествах маската, съм двойно впечатлена в моментален и дългосрочен план. Още механичният ефект вдига летвата. Разтегливата структура (маската е от високоеластична тъкан, смес от целулоза и вискоза) не само се адаптира  перфектно към формата на лицето, но и плътно приляга към зоната под брадичката. Компресията може да се оцени на 6+: никъде не дърпа, не стиска, само стяга. Но силата на Platysma на Biologique Recherche е не само в това, а и в трите платформи: против птоза (пептиди от бяла сладка лупина, средиземноморски сламец, морски екзополизахариди), лифтинг (червени водорасли, плодове от дървото тара, маниока), стягаща (черна боровинка, ръж).

Да, комплектът с 10 броя Platysma на Biologique Recherche струва 550 лв., но предпочитам да платя тази цена, за да използвам маска, която наистина работи и ме прави щастлива, макар че едва ли има диплома на психотерапевт. Вие също ще я харесате. И-де-ал-на! Може да я използвате като SOS терапия, а може и като курс, за да закрепите резултатите. 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Там, където е щастието
Златният блясък на слънцето и самотният остров са двете съставки на най-незабравимото...
Read More
0 replies on “Шия на Нефертити с Biologique Recherche”