Силвена Роу: По-млада и по-красива отпреди 30 години

Фотография Енчо Найденов

Обграждам се с хора, които раздухват пламъците ми така, че да полетя, казва българката, която покори кулинарните върхове в Лондон и Дубай

Със Силвена, или както я наричахме навремето – Ечко, се познаваме от малки по простата причина, че бащите ни бяха първи приятели. Нейният – Йохан Лаутлиев, беше директор на Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив, която беше до нашата къща и с баща ми – художника Енчо Пиронков, бяха от онази интелигенция, за която четем вече само по книгите. Силвена Роу днес е звезда в кулинарния свят и в един от най-гледаемите телевизионни формати – MasterChef. А аз съм в ролята на интервюираща я журналистка и заедно разгръщаме дебелата книга на нейния преинтересен живот – ту горчив, ту сладък, ту кисел, ту солен, но винаги вкусен.

Какво е да си звезда в България, каквато си в момента, Силвена?

Много е интересно, защото все съм била извън България и изведнъж, идвайки тук, стана нещо. Харесва ми нетолкова, че съм известна, харесва ми, че имам влияние и няма много хейт. Е, има изключения, но се понася. И нека тези жени, които ми завиждат, да се попитат дали изглеждат като мен на моята възраст. Така ли се чувстват? Имат ли толкова оргазми, колкото аз получавам? Имат ли колагена, който имам в моята кожа? Имат ли позитивизма, който аз имам? Имат ли вярата, енергията, силата?Да си зададат тези въпроси. И ако отговорът е не, а той 100% ще е не, да дойдат да си поговорим. Истината е, че здравословният начин на хранене, мислене, живеене помага да се поддържаме здрави, силни и млади. А каква по-хубава награда за нас и нашето поколение от тази да бъдем с децата си, с внуците си, с мъжете си и да имаме живота си такъв, какъвто бе преди 30 години? Разберат ли хората, че това реално е възможно… ех!

Все пак как се справяш с известността?

Тя е нож с две остриета. Когато резервирам място в ресторант, не си казвам моето име. Искам спокойствие, но ето че и децата вече ме разпознават. Радвам се обаче, че хората се асоциират с мен. Казват си: тя е нормална – хем е българка, хем е много свежа, блести като от Запад, и тази комбинация им харесва. Аз съм много естествена, имам малко ботокс, но нямам направени гърди, нито скули, нямам филъри или някакви невероятни операции. Славата ще я използвам, за да направя най-доброто, на което съм способна. Хората се интересуват от здравословно хранене. И ако мога да въвлека повече от тях в здравословната линия на яденето, да не пушат, да не пият и да живеят малко по-здравословно, то значи, че съм си свършила работата, защото знам къде отивам и какво искам.

Нямам ресторант тук, за да ви поканя да дойдете при мен. Аз съм тук, за да правя MasterChef  и да говоря за здравословен начин на живот. И ако ме послушат и последват съветите ми, ще съм доволна.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Вида Пиронкова
Лъчезар Ошавков: Социология на живописта
Изкуството е единственият предмет, който човек създава и който не се изхабява...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *